Paparega (Severočeši Most): Ať vláda přijde zasedat přímo do Mostu

03.03.2015 13:02

Na konci února byla předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi odeslána datovou schránkou výzva, aby vláda uskutečnila výjezdní zasedání v Mostě v Ústeckém kraji. Z pověření Rady města Mostu výzvu podepsal a odeslal mostecký primátor Jan Paparega. Ve stejnou dobu ale k rukám Bohuslava Sobotky odešla také výzva hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka a předsedy Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje Richarda Falbra.

Paparega (Severočeši Most): Ať vláda přijde zasedat přímo do Mostu
Foto: archiv primátora
Popisek: Primátor Mostu Jan Paparega (BPP za volební stranu Severočeši Most)

Vláda ČR deklarovala, že o korekci územně-ekologických limitů těžby na Mostecku rozhodne v tomto roce, považujeme proto za důležité, aby se členové vlády podrobně seznámili se všemi naléhavými potřebami tohoto regionu, uvádí se ve výzvě adresované z Mostu.

Je důležité, aby ministři rozhodovali se znalostí věci. Úprava limitů může být pro náš region doslova a bez přehánění osudovou záležitostí. Otázka totiž nezní jen prolomit, nebo neprolomit? Otázka zní jak dál?

A odpověď na ní nemůže dát jenom místní samospráva, tady musí, a to zásadně, pomoci také stát. Rád bych na toto téma vedl další debaty a diskuse, protože je to téma, které už měly řešit i předchozí vlády, je to téma, o kterém víme dvě desetiletí, a pořád se kolem něj jenom našlapovalo. Čas ale nazrál a možná už je oněch pověstných pět minut po dvanácté.

Jan Paparega, primátor města Mostu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-most.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Stavba dvou úseků D35 zlepší průjezdnost ze západu na východ republiky

10:21 Premiér Fiala: Stavba dvou úseků D35 zlepší průjezdnost ze západu na východ republiky

Další dva úseky dálnice D35 v Pardubickém kraji zahájilo v pondělí 6. května 2024 Ředitelství silnic…