Paroubek: ANO v Havířově jako přípravka komunistů?

02.07.2016 9:17

Každá politická strana by měla být charakteristická v první řadě svým politickým programem. Měla by také být schopna prezentovat určité ideové principy. Hnutí ANO nyní, jako mnohokrát předtím ukázalo, že vlastně žádné ideové principy nemá. A vlastně nemá ani žádný program, kromě osoby svého vůdce, multimiliardáře a majitele nejvlivnějšího mediálního domu v zemi, A. Babiše.

Paroubek: ANO v Havířově jako přípravka komunistů?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Nejnovější důkaz o tom, jak je hnutí ANO bezideové a bezprincipiální, podali členové městského zastupitelstva v Havířově, zvolení za hnutí ANO.

Ti dobří lidé z hnutí ANO byli v radniční koalici s komunisty a s jednou komunální stranou. V posledních dnech se ovšem radniční koalice rozpadla, komunisté vyhlásili, že udělají novou koalici s ČSSD, a výsledkem byl hromadný úprk zastupitelů z hnutí ANO ke komunistům. Prostě, jen chtějí být "u toho".

Chce ještě někdo nějaký větší důkaz bezideovosti a bezprogramovosti hnutí ANO, než je tento? Stejně tak mohli tito lidé ovsem přeběhnout k ODS či k TOP 09, pokud by to pro ně bylo výhodné…

Babiš prostě na své kandidátky ve větších městech sesypal pozoruhodný politický odpad bez jakéhokoli ideového a programového zaměření a důsledky toho se již projevují. Dochází k postupnému rozpadu radničních koalic v řadě velkých měst, kde tmelem mělo být, jako v komunálních volbách nejsilnější strana, hnutí ANO… Dochází k přebíhání zastupitelů hnutí ANO k jiným politickým stranám a do opačných politických táborů.

Myslím, že je to pro české občany cenná zkušenost, pokud se tedy k této informaci díky Babišovu tisku vůbec dostanou, aby věděli, co je čeká v případě úspěchu ANO v krajských volbách.

V krajích, kde dosud vládla politická a personální stabilita, nyní po krajských volbách v případě vítězství hnutí ANO, zavládne chaos, postupné rozpady koalic a přebíhání lidí do opačných politických táborů…

Babiš potřebuje v krajích najít fíkový list, který by zakryl, alespoň na jeden rok do sněmovních voleb (po nichž se chce stát premiérem ), vratkost jeho politické pozice, která se neopírá o stabilní stranické kádry, a o standardní stranický výběr kádrů, ale pouze a jedině o lanaření lidí ochotných kandidovat na kandidátkách hnutí ANO.

Je potřeba při všech příležitostech ukazovat úskalí, která takováto personální politika hnutí ANO a Babiše krajům přinese…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…