Paroubek: Analytik Lidového domu objevuje Ameriku

13.02.2015 4:31

Dnes jsem se upřímně pobavil při čtení článku L. Jelínka s názvem Babiš si vyhlédl nevěstu. L. Jelínek, přední analytik Lidového domu, se zde obírá pravděpodobnou strategií A. Babiše v blízkém budoucnu a objevuje Ameriku v podobě možnosti vytvoření předvolební aliance hnutí ANO a hnutí STAN.

Paroubek: Analytik Lidového domu objevuje Ameriku
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Již před mnoha měsíci jsem na kroky A. Babiše, které nutně přijdou, upozorňoval. Jedním z těch kroků bude i snaha A. Babiše získat do předvolební koalice pro volby do Poslanecké sněmovny hnutí STAN.

To by mělo následující důsledky:

1.   Existenčně by to vyřídilo jednoho z konkurentů hnutí ANO na pravici, kterým je TOP 09. A myslím, že M. Kalousek toto své existenční ohrožení velmi dobře chápe, což se projevuje v jeho ostrých výrocích proti hnutí ANO a A. Babišovi osobně.

2.   Spojení ANO s hnutím Starostů by také posílilo hnutí A. Babiše jak ve volebním výsledku ve sněmovních, krajských i senátních volbách, tak co do „vybavení“ kádry pro budoucí vládnutí. A. Babiš by tímto spojením získal celostátní strukturu složenou z velmi schopných zkušených a ve svých regionech vážených osobností – starostů, kteří umí organizovat, veřejně vystupovat, a jsou použitelní ve všech úrovních státní správy i na kandidátky do krajských voleb atd.

Hnutí ANO by se tak díky spolupráci se Starosty mohlo stát respektovanou středopravicovou stranou, které by v krátké době nechyběl ani konzistentní program a která by v čase voleb mohla dlouhodobě dosahovat velmi slušných výsledků a integrovat hlasy pravice.

Pokud se A. Babiš rozhodne pro mimořádné volby v tomto roce a skutečně získá hnutí STAN ke spolupráci ve volbách, je schopen v této volební alianci získat absolutní většinu mandátu anebo takový výsledek, který se tomu bude velice blížit.

To, že L. Jelínek dnes objevuje Ameriku při zpytování slov M. Zemana o eventuálním pověření A. Babiše předsednictvím vlády v případě pádu vlády B. Sobotky, mě nijak nepřekvapuje. Analytické zázemí Lidového domu, které tvoří lidé jako Jelínek, O. Novotný, nebo V. Špidla, prostě nedokáže vidět ani tři či čtyři kroky dopředu – a to na rozdíl od M. Zemana a zřejmě i A. Babiše, ze kterých se bez větší pozornosti předáků ČSSD stali blízcí političtí spojenci. Je to velký handicap sociální demokracie, respektive jejího současného vedení.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.