Paroubek: Andrej Babiš si nevidí do pusy

01.09.2014 21:00

Andrej Babiš dnes na tiskové konferenci, kterou hnutí ANO pořádalo k zahájení kampaně k obecním a senátním volbám, mimo jiné vyzdvihoval transparentnost jeho hnutí, co se týká jejího sponzoringu. Taková slova se zdají až neuvěřitelná.

Paroubek: Andrej Babiš si nevidí do pusy
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Dovolil bych si připomenout situaci z Brna, kdy si kandidáti Babišova nepolitického hnutí ANO „dobrovolně přispívali“ na svá místa na kandidátkách, a na prvních místech se vyskytují shodou okolností ti kandidáti, kteří „dobrovolně přispěli“ nejvyšší částky. Například toto je praktika oligarchistická, nikoli demokratická. Financování Babišova ANO je možná transparentní alespoň formálně. Ale i o tom by se dalo pochybovat.

Navíc stojí A. Babiš jako majitel jedné z největších českých firem a současně jako místopředseda vlády, ministr financí a majitel s u nás ničím nesouměřitelného mediálního impéria MAFRA a s ním i spolupracujících mediálních domů v několikanásobném střetu zájmů. V jeho pozici je skutečně až neuvěřitelné dávat někomu lekce z čistoty… Myslím si, že na toto téma by měl A. Babiš raději stydlivě mlčet. A velmi by mě zajímalo, co na výše naznačené říká A. Krnáčová, lídryně hnutí ANO pro Prahu a bývalá výkonná ředitelka Transparency International. (A co na to říká Transparency International? Jako opět mlčí?)

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…