Paroubek: Babiš se před volbami snaží zastírat slabé výsledky svých ministrů

01.10.2014 18:10

V médiích se spekuluje o velkém personálním otřesu, který by na vládu mohl čekat po volbách. Předseda vlády B. Sobotka i místopředseda vlády A. Babiš jakékoli plánované změny ve vedení resortů ale popírají.

Paroubek: Babiš se před volbami snaží zastírat slabé výsledky svých ministrů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Z chování a vyjadřování A. Babiše je ovšem jasně vidět, že jelikož ministři za jeho hnutí jsou na výměnu všichni, s výjimkou jeho samého, našel si zápalnou oběť v ministru zdravotnictví Němečkovi (ČSSD), aby tak zakryl nevalné výsledky „svých“ ministrů, z nichž nepochybně nejslabší výkon podává ministr dopravy Prachař.

Babiš se tedy rozhodl dát veřejnosti na vědomí, že nejslabším článkem vlády je ministr Němeček. Ten jím ale nepochybně není, vždyť dokázal v klidu a velmi rychle vyřešit zcela tragickou situaci ve zdravotnictví, do které se resort dostal před rokem díky ničivému působení ministrů zdravotnictví předchozích vlád.

Ministr Němeček na Babišův tlak bohužel reaguje mediálně chybně, a tak v očích veřejnosti může vypadat právě tak, jak si marketingově zdatný Babiš přeje. Například na sdělení ministerstva financí ohledně výsledků auditů ve fakultních nemocnicích by marketingově zdatný ministr reagoval zhruba tak: „Situace může být skutečně vážná, protože minulost již nezměníme, a jako k takové k ní přistupuji a okamžitě ji budu řešit. Je velmi důležité počkat na výsledky dalšího šetření a pro zájmy České republiky je nyní velmi nebezpečné, aby kterýkoli z ministrů v této chvíli situaci v médiích jakkoli komentoval. Díky neuváženým komentářům z úst vysokých státních představitelů může Brusel, jenž pečlivě monitoruje i česká média, zastavit čerpání ČR z evropských fondů na projekty ve zdravotnictví, díky čemuž může ČR přijít o desítky miliard korun. Takové ztráty by pro české zdravotnictví byly fatální.“

Je zřejmé, že A. Babiš podlehl pokušení a rozhodl se téma čerpání evropských peněz na projekty ve zdravotnictví, i proti zájmům České republiky, využít před volbami k propagaci sebe samého a svého hnutí.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.