Paroubek: Babiš zase vyhrál

30.11.2016 8:35

Zatím posledním střetem dvou politických partnerů a hlavně soupeřů, B. Sobotky a A. Babiše, je střet o Elektronickou evidenci tržeb (EET). A. Babiš přišel tento týden do vlády s pozměňovací návrhem zákona, kterým by z působnosti zákona byli vyjmuti drobní podnikatelé s příjmy do 250 tisíc korun ročně, kteří navíc daní paušálně.

Paroubek: Babiš zase vyhrál
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

B. Sobotka mu naprosto správně vyčetl, že je to zcela neprofesionální přístup. A. Babiš ale už k „A“ řekl také „B“, a chystá se říci i „C“ a „D“. Babiš premiérovi totiž poslal dopis, což je tak trošku podraz, ve kterém v zásadě říká, že navržená změna je ve prospěch těch lidí, kterých se to týká. A má bohužel pravdu. Je to v jejich prospěch a oni to jistě ocení.

Celý střet je jen ukázkou toho, jak tragické mediální zázemí je kolem B. Sobotky. Toto zázemí jej mělo upozornit, že kromě písmene „A“, jsou v abecedě také další písmena, tedy jinými slovy, že Babišovi nejde o nějakou EET. Jemu jde o další desítky tisíc voličů, které by velmi pravděpodobně mohl ztratit.

Ta správná komunikace ze strany předsedy vlády by byla: "Pane Babiši, když jste to do tohoto stavu, kdy ještě pár dní před účinností zákona přicházíte s tak závažným návrhem změn, dostal, pojďme se dohodnout a stáhněme ten zákon celý. Protože z logiky věci plyne: proč tyto kategorie daňových plátců ano, a proč jiné kategorie ne. Není zde žádná záruka, že za 14 dní nepřijdete ještě s jiným návrhem.“

Tohle mělo vyprodukovat Sobotkovo mediální zázemí a takto mohl Sobotka A. Babiše dostat…

Někdy je dobré hrát vabank. A co by se stalo, kdyby konečně předseda vlády řekl: „Andreji Babiši, vy jste nás do celé EET vmanévroval a všichni si oddechneme, když manévr skončí. Nejvíce živnostníci. A já jsem také rád za ně.“ A EET by spadla pod stůl.

Tím, co se stalo, však bohužel pouze přibude pár desítek či stovek tisíc voličů A. Babišovi…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…