Paroubek: Babišonoviny jsou pro Altnera

11.05.2016 11:09

To, co jsem brzy po skandálním a zpolitizovaném rozsudku vydaném městskou soudkyní Saralievovou v kauze bývalého advokáta ČSSD předvídal, že nastane v Babišových médiích, probíhá.

Paroubek: Babišonoviny jsou pro Altnera
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Babišova média – stačí se podívat například do dnešních Lidových novin – se intenzivně snaží ukázat, že skandální rozsudek městského soudu, podle kterého by ČSSD Altnerovi měla zaplatit nejen 18 milionů honoráře za jeho údajné služby, ale zejména příslušenství spočívající v úrocích, vzniklé prodlevami v rozhodování českých soudů a ve zdržovací taktice samotného Altnera a nastřádané za šestnáct let, a to ve výši 319 milionů korun, je zcela v pořádku.

Samozřejmě, že je to právě A. Babiš, kdo má zájem na významném oslabení ČSSD před krajskými a před sněmovními volbami. Jedny proběhnou na podzim tohoto roku a jedny na podzim roku příštího. To, že se ČSSD dostane na samou hranici své existence, je Babišovi úplně fuk. O víkendu předložil českým voličům zcela bezprogramový volební manifest pro krajské volby. Silou myšlenek Babiš volby zkrátka evidentně nevyhraje, proto si musí pomoci jinak.

Jeden z nositelů různých novinářských lžicen dnes v Babišových LN již píše o tom, že ČSSD by měla zaplatit závazek vůči Altnerovi, jako o hotové věci. A snaží se prezentovat velmi nesourodou skupinu jakýchsi reformátorů uvnitř ČSSD jako těch, kdo si to přejí a kteří tím chtějí jaksi zajistit restart ČSSD.

Jsou to takové bludy, že se dá jednoznačně říci, že i nositel novinářských lžicen tentokrát prostě ve své nechutné argumentaci zcela selhal.

Je možné předpokládat vyšší kadenci článků Babišonovin

Jeho článek nemá žádnou logiku. Vedle poctivých idealistů typu Hejduka setřepal ve svém článku do jednoho pytle také starého harcovníka Z. Škromacha, který ale proti zájmům své strany neřekl ani slova, a také známého kariéristu Dienstbiera, jehož ministerské výsledky jsou přeubohé. Dienstbier se svým hérostratovským instinktem být za každou cenu vidět tentokrát dobře posloužil zájmu Babišových médií.

S blížícím se termínem rozhodování Nejvyššího soudu, který, pokud v ČR ještě existuje alespoň okoralá kulisa právního státu, musí duševní produkt politicky či jinak motivované soudkyně městského soudu Saralievové přehodnotit, je možné předpokládat vyšší kadenci článků Babišonovin. Ty se budou nadále zabývat právě kauzou Altner a budou se snažit „dokazovat“, jak je rozhodování „nezávislého“ soudu naprosto spravedlivé a respektuhodné.

Uvidíme, jak se sám Babiš a jeho nohsledi v LN a v MfD bude chovat poté, co se objeví výsledky auditu evropského orgánu OLAF ve věci možného zneužití evropské dotace na Čapí hnízdo ve výši 50 milionů korun. Orgán OLAF je na rozdíl od českých soudů totiž skutečně nezávislý a kvalifikovaný. Zdá budou jeho média svého chlebodárce vyzývat k okamžitému odstoupení.

Soudkyně Saralievová předvedla, proč je třeba brát výroky českých soudů s velkým opovržením… Je jen otázka času, kdy si toho všimnou např. v orgánech bruselské administrativy…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…