Paroubek: Babišův ostudný útok na poslance ČSSD Šincla

18.06.2015 18:41

Poslanec Šincl se ve sněmovně odvážil předložit pozměňovací návrh, kterým, jak se zdá, se dostal do rozporu se zájmy Babišova bratra, který má údajně prodávat pojistky.

Paroubek: Babišův ostudný útok na poslance ČSSD Šincla
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Zřejmě je tedy jaksi nepřípustné, aby bratr miliardáře, pokud by Šinclův pozměňovací návrh schválen, dostal nižší provize z prodeje pojistek. A tak Babiš předvedl to, co v průběhu své krátké politické kariéry předvedl už několikrát. Na svého odpůrce vyrukoval s osobním útokem.

Vypadá to, že Šinclovu složku Babiš nestihl včas přečíst, a tak jí poslanci Šinclovi alespoň šermoval před nosem… Pořizování složek není v české politice úplnou novinkou, například V. Bárta, bývalý ministr dopravy a činitel Věcí veřejných postupoval proti svým odpůrcům zrovna tak. Ovšem nepochybuji o tom, že Babiš a jeho „odborníci“ tyto věci provádí s naprostou profesionalitou.

Je otázka, zda mu k tomu stačí výstřižková služba a pár studentů, kteří mu výstřižky ukládají do složek jednotlivých poslanců, anebo zda na pořizování kompromitujících materiálů pracují odborníci, inženýři lidských duší, tedy bezpečnostní a marketingoví experti. Zdá se, že druhá možnost se pravdě bude blížit více…

Je dobře, že vedení ČSSD na tuto nedemokratickou a fízlovskou praxi, která v demokratické zemi prostě nemá místo, upozornilo a ohradilo se proti ní.

Nepochybuji o tom, že Babišova a jemu spřátelená média včetně veřejnoprávní ČT udělají z poslance Šincla hlupáka, který všechno popletl. Ale těch indicií napovídajících, že Babiš tak jako u Šincla postupuje opakovaně, je již několik…

Ministr financí Babiš je v mnohonásobném střetu zájmů a teď navíc, jak se zdá, brání trapný kšeftík pro svého bratra. Je zřejmé, že Babišova dominantní pozice v českých médiích zabraňuje vyvážené a věcné diskusi, a tedy objektivnímu informování české veřejnosti.

Nejlépe bude, když se na rozvoji životní úrovně svého bratra bude podílet pouze ministr Babiš, a nebudou to čeští pojistníci, kteří mají hluboko do kapsy.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.