Paroubek: Bakala, Pokorný plus Honzejk znepokojeni

06.12.2016 13:36

Ve včerejším redakčním komentáři Hospodářských novin píše redaktor Honzejk v souvislosti se mnou coby o příživníkovi apokalypsy (je jim míněno apokalypsy ČSSD). Je to zvlášť roztomilé v deníku, který stále ještě patří naprosto zprofanovanému miliardáři, který dělal vše proto, aby mnou vedená ČSSD ve sněmovních volbách v roce 2010 vyhrála co nejméně.

Paroubek: Bakala, Pokorný plus Honzejk znepokojeni
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Rok po volbách do sněmovny se Bakala ve svém rozsáhlém PR rozhovoru v MFD chlubil, jak zabránil tomu, aby se Jiří Paroubek stal předsedou vlády. Na tento účel věnoval vládním stranám pravicové vlády ODS, TOP 09 a VV několik desítek milionů korun. Vyplatilo se to. Ministr financí Kalousek na ministerstvu mlčel o ustanovení smlouvy mezi státem a Bakalou coby majitelem OKD, pokud jde o jeho veřejný příslib rozprodat hornické byty OKD zájemcům z řad nájemníků za velmi výhodnou cenu.

Radek Pokorný kromě toho, že je nejbližším poradcem předsedy vlády Sobotky, má jako advokát blízko k Bakalovi a byl to on, kdo jej zastupoval v roce 2004 při privatizaci minoritního podílu státu v OKD. Ponechávám stranou všechny možné spekulace, které se této kauzy týkají, a připomínám jen to, že vazby mezi Pokorným a Bakalou jsou stále úzké.

Přístup Pokorného do HN je tedy kdykoli otevřený. Nechtěl bych být v kůži nájemného novináře, který musí psát, co se mu řekne. Jsem ale přesvědčen, že pan Honzejk to učinil s velkou láskou. V životě jsem se naučil, že pro cokoli, co na tomto světě existuje, chci-li dokázat, že je to dobré, najdu výborné argumenty proto, abych to dokázal. A naopak, chci-li dokázat, že je to špatné, najdu dosti silné argumenty proto, abych to dokázal. Chápu, že tato zájmová skupina je znepokojena, když některá média spekulují o možnosti mého návratu do politiky.

Já jsem zatím nic takového neřekl. Řekl jsem jen, že jsem ochoten ČSSD pomoci, protože nechci, aby v této zemi došlo k vládě jedné strany. Upozornil jsem už před pár týdny, že pokud vedení ČSSD nepředloží veřejnosti v krátké době nějaký věrohodný plán na změny v ČSSD v programové oblasti, plánem modernizace, zejména s ohledem na komunikaci s veřejností, a nezmění způsob marketingu, již před Vánocemi dojde u věrohodnějších agentur pro výzkum veřejného mínění k poklesu volebních preferencí na 13-14 %. Ve včerejším sdělení agentury TNS Aisa, která pravidelně patří mezi ty nejpřesnější agentury pro výzkum veřejného mínění, se objevuje u ČSSD skutečně údaj o 14 % volebních preferencí.

Naopak hnutí ANO A. Babiše má podle tohoto průzkumu téměř o 20 % více. Dovolím si dodat, že pokud ČSSD, a to jsem již opět před několika týdny řekl veřejně, bude v takové bezzubé politice pokračovat, dostane se ve volbách do sněmovny za 10 měsíců zhruba na 10-12 % hlasů.

To jsou opravdu čísla, která nutí k zamyšleni, co udělat, aby došlo ke zvratu. Aby ČSSD obhájila „se ctí“ alespoň to druhé místo, což není vůbec jisté.

Očekává se totiž například, že může dojít k vytvoření dosti široké předvolební aliance mezi lidovci a Starosty, která by velmi vážným způsobem atakovala sociální demokracii.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…