Paroubek: Bakala se tváří jakoby nic

17.07.2016 10:03

Ministerstvo průmyslu přihlásilo svou pohledávku vůči OKD ve výši téměř 1,9 miliardy korun. Toto ale určitě, jak se říkalo na venkově – poslední kravka z chléva – tedy poslední pohledávka uplatněná vůči OKD, nebude.

Paroubek: Bakala se tváří jakoby nic
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Kdo se však tváří zcela inertně, je Bakala, který tvář v tvář 20 miliardám pohledávek (v tuto chvíli) vůči OKD od nejrůznějších firem a státu dělá, že se ho to vůbec netýká.

Možná tráví příjemné léto na břehu Ženevského jezera, v jedné ze svých rezidencí, anebo je možná v nějaké exotičtější zemi a jistě si hezky užívá těch 100 – 120 miliard, které se jemu a jeho společníkovi v průběhu 11 let vlastnictví společnosti podařilo z NWR-OKD vydestilovat.

Státu Bakala a jeho společník každopádně zanechali kromě cca 20 miliard korun závazků také deset tisíc horníků a možná dalších deset tisíc budoucích nezaměstnaných na Ostravsku, kteří budou bez práce v okamžiku uzavření dolů.

Bakala v minulosti s velkou chutí dával interview o tom, jak své peníze, které vydělal v České republice, nebude v ČR s ohledem na vysokou míru korupce v ČR investovat. Snad by bylo dobré, aby své praktické korupční zkušenosti specifikoval a uvedl, která či které politické strany či jejich představitele se mu v průběhu jeho zázračného zbohatnutí z milionáře na multimiliardáře podařilo zkorumpovat. Bylo by to zajímavé čtení. A pokud to neudělá Bakala, tak jsem jednou ochoten udělat to já…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.