Paroubek: Bakala toho nemá nikdy dost

20.01.2017 19:15

Po ostudném konci OKD nebo spíše počátku konce OKD, který je na dohled. A firma je těsně před bankrotem, by se slušný člověk, který situaci OKD zavinil, někam stáhl, schoval se a čekal, až se na něj zapomene. Ne tak Z. Bakala.

Paroubek: Bakala toho nemá nikdy dost
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Díky němu přijde dříve nebo později o práci zhruba 10 tisíc zaměstnanců OKD, v první řadě horníků. A další tisíce, možná desetitisíce pracovníků závislých firem budou také na dlažbě. OKD, respektive NWR, zůstanou stovky milionu, či spíše miliard dluhů, ale Bakala se neschovává.

Objevily se informace, že společnost tohoto dobrého muže, Asental Group vlastní v centru Ostravy budovu Alfa z kancelářského komplexu ABC, známou jako dlouholeté sídlo společnosti OKD, a tento objekt za zhruba sto milionů revitalizovala. Tak aby byl k dispozici k dalšímu použití především k pronájmu.

Státu Bakala ponechal starost o zaměstnance OKD. Volné prostředky, podle odhadů ve výši 100 - 120 miliard korun postupně vyvedl z firmy, (což je do jisté míry předmětem policejního vyšetřování, které se táhne již poněkud dlouho), a dělá jiné obchody. Krom jiného i s těmi penězi, které v OKD „vydělal“.

Z těchto peněz mimo jiné také sponzoruje Knihovnu Václava Havla a platí některé zaměstnance této knihovny. Podle všeho i bývalého velvyslance Žantovského. Trochu se podivuji nad tím, že se přátelé pravdy a lásky neštítí čerpat peníze z takovýchto zdrojů. Ale peníze, jak říkal římský císař Vespasianus, nesmrdí. Že ano, pánové?

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…