Paroubek: Bakalovo impérium bude rozprášeno

19.05.2016 20:01

Milec pražské kavárny a finanční patron Knihovny Václava Havla (ten už se ovšem nemůže bránit a ti, kdo jindy žárlivě střeží jeho odkaz, tentokrát mlčí…) Z. Bakala přivedl celou svou podnikatelskou skupinu NWR do naprostého kolapsu.

Paroubek: Bakalovo impérium bude rozprášeno
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Během jedenácti let vytahal on a jeho komplicové z NWR – OKD v různých titulech (dělba zisku, emise obligací a emise akcií, prodej 43 000 bytů OKD apod.) přes sto miliard korun.

Nyní po něm a jeho společnících zbylo v NWR téměř 17 miliard korun závazků, Pan Bakala zkrátka není žádný troškař. Jen se evakuoval z OKD do svého bezpečnějšího sídla na břehu Ženevského jezera. A nechal na státu, aby se postaral o 10 tisíc přímých zaměstnanců OKD a další desetitisíce těch, kteří jsou zaměstnáváni ve firmách s navazující činností. Prostě přítel lidu se vším, co k tomu patří…

Stát bude léta platit rentu horníkům, aby zmírnil jejich frustraci po ztrátě zaměstnání. Stát bude zřejmě muset nalézt peníze také na likvidaci následků těžby. Stát bude muset nemalými částkami pomoci vytvořit nová pracovní místa a Bakala se na to od Ženevského jezera dívá a dělá, že se ho to vůbec netýká.

Prosákla zpráva, že se Bakalovým postupem v OKD konečně začala zabývat také policie, která hledá nitky a další nitky, i když je celá věc vcelku jasná. Pokud vedle liknavosti, kterou policie zatím předvádí v kauze Bakala a spol., vidíme razantní přístup policie a státního zastupitelství vůči údajným černým ovcím v policii. zvlášť to vynikne. Černé ovce byly důsledně odposlouchávány a před pár dny zatčeny. obviněny a jistě budou v krátké době také obžalovány. Říkáme si, kde se vlastně bere to rozdílné chování policie? Prostě zde nemáme právní systém, na který bychom mohli být právě hrdí. Vládne zde spravedlnost pro někoho, tedy pro ty nejbohatší. Pro Bakaly, Babiše a jim podobné…

K. Schwarzenberg by neměl ztrácet paměť

Smutným koncem Bakalovy někdejší velké podnikatelské image bude v nejbližších týdnech rozprášení skupiny NWR – OKD do všech světových stran.

V nedávném rozhovoru pro denní tisk také Bakalův někdejší osobní přítel K. Schwarzenberg připouští, že Bakalu sice dlouho zná, ale vlastně jen tak povrchně… Jako kdyby zapomněl, že v roce 2010 před volbami do sněmovny obdržely strany budoucí pravicové vládní koalice, tedy ODS, TOP a VV, od Bakaly oficiálně 28 milionů korun na svou volební kampaň. A Bakala se zhruba rok po volbách také v MfD veřejně přiznal a sám se také pochválil, že pomohl k vytvoření této koalice.

K. Schwarzenberg by neměl ztrácet paměť. Vždyť s Bakalou zorganizovali například podbabu jménem Becherovka, kdy státu vyfoukli prosperující státní podnik, aby jej vlastně obratem prodali a získali desítky, možná stamiliony korun vývaru… Snad aspoň na to by si mohl K. Schwarzenberg i přes svůj pokročilý věk vzpomenout….

Nicméně z rozhovoru s K. Schwarzenbergem vyplývá, že už ani pro něj není Bakala dost salonfähig, jako až do nedávné doby byl. Přiznat dnes komplicitu s Bakalou by bylo totéž jako ukázat veřejné stvrzenky na jeho peníze…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice