Paroubek: Británii čekají předčasné volby

20.04.2017 8:32

Britská premiérka T. Mayová využila příznivé nálady, která ve Velké Británii pro její stranu nyni panuje, a vyhlásila na 8. června tohoto roku termín předčasných parlamentních voleb.

Paroubek: Británii čekají předčasné volby
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

V průzkumu veřejného mínění, který byl agenturou Bloomberg zveřejněn prakticky současně s tím, kdy Mayová oznámila, že ve Velké Británii dojde k předčasným volbám, se ukazuje obrovský odstup ve volebních preferencích dvou největších politických stran, tedy konzervativců a labouristů.

Konzervativní strana má podle tohoto průzkumu 44 % hlasů, a naopak labouristé mají podle tohoto průzkumu pouze 23 % hlasů. Pokud by tyto poměry sil zůstaly zachovány i v nadcházejících předčasných volbách, znamenalo by to ohromné vítězství toryů nad labouristy, a to rozdílem několika set mandátů v Dolní sněmovně.

Tak rozhodné vítězství konzervativců by po jejich porážce v lidovém hlasování o brexitu v červnu minulého roku čekal jen málokdo. T. Mayová svou stranu stabilizovala, dala jí určitou náplň, byť s ní třeba příliš nesouhlasím, pokud jde zejména o řešení brexitu. A hlavně, labouristická strana se zmítá v rozporech mezi poněkud příliš levicově zaměřeným lídrem strany J. Corbynem, a zdrcující většinou poslaneckého klubu v Dolní sněmovně. Voliči nemilují rozdělené a hádající se strany…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích