Paroubek: Budou lidé chtít, aby to na Hradě dál řídili Mynář s Nejedlým

04.02.2015 16:46

Skupina současných vládců Hradu vedená Mynářem a Nejedlým chce prodloužit svůj pobyt na Pražském hradě o další pětiletku.

Paroubek: Budou lidé chtít, aby to na Hradě dál řídili Mynář s Nejedlým
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

S ohledem na to, že zdravotní stav M. Zemana může za tři roky zcela vylučovat, aby dále vykonával funkci prezidenta republiky, se Mynářovi a Nejedlému (i M. Zemanovi) jako jeho ideální nástupcem jeví Z. Škromach.

V nedávné minulosti jsem uvedl, že Z. Škromach je dobrý politik, jehož bych rád viděl třeba jako ministra práce a sociálních věcí místo současné slabé ministryně Marksové Tominové. To je pro něj, řekl bych, ideální práce. Myslím si ale také, že úřad prezidenta vyžaduje jiné osobnostní parametry než ty, kterými oplývá Z. Škromach. A krom toho, což je důležitější, by Škromachovo eventuální angažmá na Pražském hradě – ačkoli si nemyslím, že by mohl být v prezidentské volbě úspěšný – znamenalo, že i po nových prezidentských volbách budou Hrad nadále ovládat Mynář a Nejedlý. Nemyslím si, že je to něco, o co by veřejnost stála… Já o to rozhodně nestojím.

Také poslední eskapáda lidí z Hradu, řekněme to otevřeně, Zemanových lidí, vůči tělesně či mentálně postiženým v sociálním podniku v Krásné Úpě ukazuje, že by nebylo dobré, aby tito lidé kontaminovali český veřejný prostor déle, než je nezbytně nutné.

Osobně si nemyslím, že by M. Zeman sdílel názory svého týmu na tělesně či mentálně postižené občany.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.