Paroubek: Česká národní banka chce pokračovat v nesmyslech

24.05.2016 10:42

Viceguvernér ČNB Mojmír Hampl se nechal veřejně slyšet, že pokud by hrozila deflace, chce prý ještě slabší korunu. Jinak řečeno, chce, aby česká koruna fakticky dále devalvovala…Faraon promluvil…

Paroubek: Česká národní banka chce pokračovat v nesmyslech
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Pan viceguvernér s velmi slušným platem chce, aby se česká koruna co nejvíce vzdálila od své reálné tržní hodnoty, která může být někde mezi 18 – 20 korunami za jedno euro. Představa, že by to byla částka významně převyšující dnešní kurz 1:27, např. až 1:28 či 1:29, je pro mě nepředstavitelná.

V situaci, kdy ve světě klesají ceny komodit, potravinových surovin, průmyslových kovů a dalších, hrozí deflace každým okamžikem a jestliže tento jev trvá již řadu let a není zde nic, co by svědčilo o tlaku na ceny průmyslových výrobků anebo výrobků potravinářského průmyslu, těžko očekávat růst inflace…

Zdá se, že i pod novým guvernérem chce jít ČNB nadále bludnou cestou, která by při zavedení eura v naší zemi mohla vyústit do nepříznivého konverzního kurzu, který by znehodnotil zejména úspory občanů a de facto by devalvoval platy všech zaměstnanců a příjmy podnikatelů.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích