Paroubek: Česká vláda by měla udělat vše pro záchranu českého občana

10.03.2015 19:21

Před pár dny byl zajat v Libyi bojovníky tzv. Islámského státu český občan Pavel H. Bylo jen otázkou času, kdy k takové situaci v nějaké zemi dojde.

Paroubek: Česká vláda by měla udělat vše pro záchranu českého občana
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Hezké jsou výzvy premiéra, aby Češi nejezdili do zemí, kde řádí islamistické bojůvky, ale premiér země nemůže zajistit zaměstnání pro statisíce (možná pro milion, započtu-li i nepracující důchodce, kteří by rádi ještě pracovali anebo nezaměstnané mimo evidenci Úřadů práce) nezaměstnaných. Prostě desetitisíce našich občanů jezdí za prací jinam. A bude, přes nebezpečí, které jim hrozí, jezdit.

Pavel H. z Velkého Meziříčí, člověk mající také své blízké, kteří se o něj strachují, je v nebezpečí života. To by nikoho nemělo nechat chladným.

Český stát  by měl - podobně jako to nedávno udělala Itálie – hledat cestu, jak svého občana dostat z tenat Islámského státu. Třeba i za cenu zaplacení výkupného. Věřím, že v této věci solidaritu se Spojenými státy, které zásadně neplatí výkupné za své unesené občany, držet nebudeme. Záchrana života českého občana by měla stát na prvém místě.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…