Paroubek: Daňové změny v podání ministerstva financí

20.03.2014 17:57

Představitelé MF ČR – ministr a náměstkyně S. Hornochová – včera seznámili veřejnost se změnami daňových zákonů pro roky 2015 a 2016. Všechny tyto záměry, které reprezentanti ministerstva včera s příjemnou tváří odkomunikovali, jsou již obsaženy v koaliční smlouvě. Nic nového se v jejich vystoupení vlastně neobjevilo.

Paroubek: Daňové změny v podání ministerstva financí
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

A neobjevila se, bohužel, ani větší konkretizace např. navrhovaných změn daňových paušálů, aby bylo možné udělat seriózní analýzu toho, koho a v jaké míře se toto opatření vlastně týká. Strana LEV 21 bude vždy aktivně vystupovat proti „přitvrzení“ daňových paušálů samostatně podnikajících řemeslníků a dalších živnostníků (účetní apod.), kteří závisí především na své vlastní práci.

Zatím se v podání ministra financí a jeho náměstkyně jedná spíše o marketingové vystoupení více méně populistického charakteru. A to nepříliš odborně podané. Tak např. miliarda přidaná na děti znamená při dvou milionech dětí 500,- Kč za rok na jedno dítě.

Náměstkyně Hornochová se k úpravě paušálů vyjádřila následovně: „Bylo by ale potřeba je (výdajové paušály) minimálně zastropovat, protože je nesystémové, aby některé byly omezeny a některé ne." Prohlásila, že 60% výdajový paušál není pro živnostníky. Paní náměstkyně prostě neví, oč vůbec jde. Je to ukázka nepochopení aktuální právní úpravy a lavírování v oblasti, které očividně ne zcela rozumí.

Skutečně přesné odborné vyjádření ke změnám daňových zákonů bude ovšem možné dát, až bude jejich přesné znění na stole.

Jiří Paroubek, předseda strany LEV 21 a lídr této strany pro volby do EP

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…