Paroubek: Debata k americkému radaru už začíná

14.11.2016 18:36

Ve včerejších Otázkách Václava Moravce poslankyně M. Němcová z ODS s upřímností sobě vlastní podpořila v rámci „nejlepších tradic“ své strany umístění americké základny na našem území.

Paroubek: Debata k americkému radaru už začíná
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

M. Němcová v Otázkách řekla: „Když Zeman říká, že má blízko k Trumpovi, tak bych byla ráda, kdyby podepsal s Donaldem Trumpem dohodu o radaru.“

Premiér Sobotka na tuto záležitost velmi správně reagoval, že taková věc není třeba, neboť radar se měl stavět kvůli Íránu, ale s Íránem je nyní podepsaná dohoda..

To ministr Stropnický z hnutí ANO je jiný kabrňák než Sobotka. Ten mluví o tom, že je potřeba počkat, že s uvidí a že vlastně ještě není co řešit.

Novináři se samozřejmě s ohledem na to, že šéf ministra obrany vlastní největší mediální dům v zemi, Stropnického tak nějak zapomínají ptát tak důsledně, jako to činí u jiných politiků a stačí jim pronesení řady slov, která v podstatě říkají: „Bez komentáře“. A že zrovna ministr obrany by takovou věc jako je možnost umístění amerického radaru na české území komentovat měl, nekomentují už vůbec.

Otázka ohledně umístění amerického radaru je kardinální. Při jejím pravdivém zodpovězení je možné očekávat oddělení levicových voličů od hnutí ANO a jeho šéfa A. Babiše. Dříve nebo později budou muset Babiš se Stropnickým a dalšími borci z hnutí ANO přiznat barvu. A to je dobře.

Americká ambasáda však z následného pádu volebních preferencí hnutí ANO nebude mít radost…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…