Paroubek: Dejte Wolfovi metál a beztrestnost!

25.06.2015 8:30

Poslanec Wolf opustil v půli roku 2008 poslanecký klub ČSSD, aby mohl dobře bojovat proti mé diktatuře, která tehdy v této straně řádila. Tedy, tak to říkal on. Stalo se to pár týdnů před grandiózním vítězstvím ČSSD v krajských a senátních volbách. Stačí se podívat do tehdejších médií a jejich monitoringů.

Paroubek: Dejte Wolfovi metál a beztrestnost!
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Prakticky se Wolf stal pro vládní koalici na krátký čas potřebným stoprvním hlasem podporujícím Topolánkovu vládu. Poté, co strany vládní koalice zastoupené v Topolánkově vládě ze svého středu z vlastní iniciativy vypudily (vyloučily) několik svých poslanců a v závěru roku 2008 je opustil i dříve přeběhlý poslanec Pohanka, byl Wolfův hlas Topolánkově vládě již k ničemu. Ani s ním už prostě sněmovna neměla většinu a hrála hazardní hru.

Celou záležitost jsem popsal velmi podrobně ve svých pamětech „Plnou parou v politice“. O tom, že Wolf má nějaké problémy s dotací MŽP, se hovořilo už jistou dobu před jeho přestupem do vládního tábora, ale nevědělo se nic konkrétního. On sám tehdy nebyl schopný sdělit pravdu. Pokud by investigativní novináři chtěli, jistě pro ně není ani dnes žádný velký problém zjistit, kdy MŽP zjistilo závažné problémy ve Wolfově dotaci a kdy na celé věci začala pracovat policie. Kdy, v jakém čase, vzniklo obvinění na doc. Wolfa ze strany policie a státního zastupitelství a kdy on přistoupil k novým politickým přátelům.

Muselo to být řadu měsíců před Wolfovým odchodem z ČSSD. Do odchodu Wolfa z ČSSD a jejího poslaneckého klubu jsme ve vedení ČSSD žádnou relevantní informaci o Wolfově malverzaci veřejných peněz neměli. Nedlouho poté již ano a podklad jsem nechal zveřejnit na webu ČSSD.

Má hypotéza v kauze Wolf je v zásadě jednoduchá

Wolf věděl, že podle Stanov ČSSD (jakmile mu bude sděleno obvinění) bude na základě bez výjimek uplatňovaného principu presumpce viny vyloučen z ČSSD i z jejího poslaneckého klubu. Ani Topolánkova vláda by pak ovšem nemohla být tak cynická, aby Wolfa použila poté, co byl s ostudou vykopnut z řad ČSSD (dnešní ČSSD si hlavu s presumpcí viny příliš neláme). To už by bylo argumentačně nezvladatelné. Pokud by Wolf byl policií obviněn a teprve pak by se rozhodl spolupracovat s Topolánkovou vládou, uvízl by mimo bloky ve sněmovně jako zcela nepoužitelný. Proto Wolf odešel z ČSSD „včas“ a po svém odchodu blábolil o diktatuře, o nedemokratických poměrech v tehdejší ČSSD. A média jeho nesmysly s nadšením opakovala. Vláda M. Topolánka přeběhnutím Wolfa získala pár měsíců času….

Rád bych i dnes věděl, co Wolfovi kdo nasliboval při jeho přestupu z ČSSD do vládního tábora. Beztrestnost? Amnestii? Peníze? …. Jestli uvěřil, že nebude odsouzen, je naivka. Spíše by dnes měl říci, co mu kdo nasliboval, abych se alespoň dodatečně pobavil.

A za co by měl dostat metál? Wolf přece pár týdnů podržel Topolánkovu zcela zprofanovanou vládu…. A proč beztrestnost? Wolf by si to zasloužil za to, že někde žije v ilegalitě. Tipoval bych Dominikánskou republiku či Bolívii… To je od něj opravdu obětavé. A vytvořit novou identitu uprchlého psance jaksi zcela zdarma – to je vskutku hodné patentování.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…