Paroubek: Dodávky zbraní z USA na Ukrajinu by k ukončení krize nevedly

02.09.2014 20:39

Předseda zahraničního výboru amerického Senátu R. Menendez prohlásil, že by Spojené státy měly Ukrajině poskytnout zbraně, aby mohla čelit ruské invazi. Podle jeho slov by Spojené státy měly Ukrajině poskytnout takový typ zbraní, který by při další agresi způsobil Putinovi ztráty.

Paroubek: Dodávky zbraní z USA na Ukrajinu by k ukončení krize nevedly
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Považuji takové nápady za velmi nemoudré. Ukrajina zatím neprojevuje absolutně žádný zájem na deeskalaci sporu a boje, které vede na východě svého území, jsou pro její hospodářství zcela devastující. Dodávky zbraní by k rychlému ukončení bojů rozhodně nevedly, ale zato by vedly k dalšímu vyhrocení situace mezi Ruskem a Západem, což absolutně není žádoucí. 

Řešení konfliktu na východě Ukrajiny je třeba vést diplomatickou cestou. A účastno diplomatických jednání musí být pochopitelně i Rusko. Cestu kolotoče sankcí, kterou zvolil Západ, nebo ještě hůře dodávek zbraní Ukrajině, kterou navrhují někteří vysocí američtí politici, jako správnou rozhodně nevnímám.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce