Paroubek: Generální tajemník NATO říká věci na rovinu

03.12.2014 8:20

Myslím si, že je dobře, že generální tajemník NATO Stoltenberg říká věci na rovinu. Nevylučuje rozšíření NATO o Ukrajinu a další země.

Paroubek: Generální tajemník NATO říká věci na rovinu
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Někteří komentátoři v poslední době rádi hovoří o tom, že Rusko anexí Krymu provedlo revizi výsledků 2. světové války. Odmyslím od toho, že výsledky 2. světové války už byly revidovány před patnácti lety například na Balkáně…

Pokud se země NATO a USA jako klíčová země Severoatlantické aliance chtějí vydat touto cestou, tedy cestou rozšíření aliance o Ukrajinu, budou tím nutně živit napětí v Evropě, a to zejména v její východní části a budou to činit vědomě. Je otázka, zda to za to stojí.

Hospodářství Ukrajiny je v zoufalé kondici, vyžaduje na svou sanaci obrovské finanční částky a je zde i otázka, jaké politické standardy bude NATO od Ukrajiny v souvislosti s jejím vstupem požadovat. Zemi zatím ovládali oligarchové a nic nenasvědčuje tomu, že by se tato situace měla v nejbližších letech změnit.

Také ekonomické reformy, které by Ukrajinu posunuly k hospodářsky se progresivně rozvíjejícím zemím, jsou zatím v nedohlednu.

Stojí to opravdu za to, pane Stoltenbergu?

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: NS - LEV 21

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě