Paroubek: Gumový Faltýnek zdůvodní všechno

27.05.2016 6:35

Poslanci hnutí ANO ve sněmovně nehlasovali, ačkoli se jedná o jeden z klíčových vládních návrhů zákona, pro protikuřácký zákon. Předseda klubu hnutí ANO Faltýnek přišel následně s odůvodněním, že se v tomto případě vůbec, ale vůbec nejedná o porušení koaliční smlouvy, neboť návrh zákona prý v Poslanecké sněmovně doznal velkých změn.

Paroubek: Gumový Faltýnek zdůvodní všechno
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

To je úžasné a velmi gumové zdůvodnění. Tak se dá zdůvodnit vlastně jakékoli porušení koaliční smlouvy, pokud jde o schvalování zákonů, neboť prakticky vždycky jsou ve sněmovně k zákonům pozměňovací návrhy. Nepamatuji se, že by některá z politických stran v minulosti u takto závažného zákona své praktické veto zdůvodnila podobným způsobem.

Pan Faltýnek by měl spíše nahlédnout do svého svědomí, zda náhodou jeho šéf a předseda hnutí ANO nemá nějaké podnikatelské či jiné záměry v oblasti tabákového průmyslu, protože jinak je to zcela nepochopitelný postup poslanců za hnutí ANO.

Nepochopitelný a morálně nepřijatelný postup. chce se dodat. Podle Faltýnka si tedy v koalici vlastně může každý dělat, co chce. Pak je možné skartovat například koaliční smlouvu, přestat se scházet na koaličních jednáních a nechat věci svému vývoji…To pak vyjde nastejno a je to méně pracné, nežli se věci snažit pracně domlouvat a řešit s koaličními partnery.

Kdo pak bude schopen zkontrolovat, co politické strany nejen předložily jako program voličům, ale také co z koaliční smlouvy, která je jakýmsi kompromisem programů vládních stran, vlastně splnily? Cesta k naprosté dezorganizaci politického života a práce sněmovny se otevřela dokořán…Díky firemnímu hnutí ANO.které je t. č. a z božího odpuštění vládní stranou.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…