Paroubek: Hlas ze záhrobí

26.04.2016 20:20

Jakýsi advokát Jan V. se ohledně jednoho mého vyjádření na iDnes, pokud jde o výběr advokátů pro právní zastoupení ke kauze Altner, vyjádřil na Echo 24 takto: „Bývalý předseda ČSSD Paroubek v rozhovoru pro iDnes vysvětloval, jak si vybíral právníky pro zastupování ČSSD. Uvedl, že v takovém případě jde také o kontakty na soudech. Nechci domýšlet, co tím Jiří Paroubek myslel. Takováto prohlášení, i kdyby byla sebeprázdnější, podkopávají důvěru veřejnosti v soudy a v politický systém.“

Paroubek: Hlas ze záhrobí
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Nevím, jak pan advokát z Echa, ale pokud není mezi soudci respektovanou veličinou, a přiznám se, že jeho jméno jsem dnes černé na bílém viděl poprvé, a nejsem zrovna povrchním pozorovatelem dění v republice, tak bych si jej vybral leda k tomu, by mně zajišťoval například smlouvu na zakoupení podnikových stravenek. Ale určitě ne tehdy, pokud by mně šlo o existenci. V tomto případě jsem počátkem roku 2007, když jsem celou kauzu ve vedení ČSSD přebral, chápal, že musím vytvořit právní zastoupení tak silné, které bude soudy plně respektováno.

Z tohoto hlediska nechápu, proč mí nástupci ve vedení ČSSD úspěšné právní zastoupení zredukovali. Skončili právníci dr. Smutný, dr. Císař, ale také konzultující dr. Jansta. Vlastně to dobře chápu. Místopředseda Starec, který převzal řešení celé záležitosti ve vedení ČSSD, chtěl ušetřit a ušetřil na nesprávném místě. Ke škodě ČSSD.

Neznámý advokát, jehož hlas si Echo 24, plné dřívějších podporovatelů ODS z Mladé fronty Dnes a Lidových novin, vzalo jako vykladače právní vědy, hledá v mých slovech něco, co tam není.

Ostatně je možné, že se panu advokátovi zdá něco jiného, ale já si myslím, že u nás právní stát prostě neexistuje. Stát, v němž vznikají skandální, kuriózní a politicky motivované rozsudky jako je tento, prostě není právním státem. Připomenu ještě protiústavní zákrok Ústavního soudu, kterým tento v září 2009 zrušil ústavní zákon, jímž se otevírala cesta k mimořádným parlamentním volbám v říjnu 2009. Ústavní soud tak bez ohledu na ústavní většinu obou parlamentních komor zrušil možnost mimořádných voleb, které by českému lidu daly možnost vyjádřit se ke složení příští vlády. To prostě nebylo možné. Soud byl zkrátka nad český lid.

Ironií je, že tento ústavní zákon, který byl v září 2009 Ústavním soudem zrušen, byl prakticky identický s tím, který v roce 1998 při vyvolání termínu mimořádných voleb v roce 1998 a ukončení volebního období o dva roky dříve, tehdy předložil do parlamentu tehdejší senátor a dnešní předseda Ústavního soudu Rychetský. Ten byl předsedou Ústavního soudu také v roce 2009, tedy v době, kdy tento soud zákon vetoval.

Kdybychom tento server dali k dispozici stovkám nešťastníků, kteří se setkali se zvůlí českých soudů, změnil by se náš server na smolné knihy středověku, protože tolik lidského neštěstí a utrpění, které vyvolaly české soudy, je k neunesení.

České soudy jsou dnes nejostudnější součástí tří mocí v rámci politického systému republiky. Jejich obrana prakticky není možná a rozumný člověk by se k ní nesnížil.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice