Paroubek: Je 3000 rodičům odebraných dětí v ČR hodně, anebo málo?

11.02.2015 22:22

Tiskem proběhla (musím říci, že překvapivě – MfD) pro mě zcela překvapivá a alarmující informace, že v České republice je rodičům ročně odebráno 3 000 dětí, a to často z vcelku banálních důvodů.

Paroubek: Je 3000 rodičům odebraných dětí v ČR hodně, anebo málo?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Většinou se důvody k odebrání dětí nachází v oblastech základních podmínek pro život – jde například o nedostatečnou bytovou situaci dané rodiny a podobně. V těchto případech by měl v první řadě mnohem lépe fungovat a zasahovat stát. Ale to je nyní, v době, kdy se obce v posledních pětadvaceti letech vesměs dosti neuváženě zbavovaly zdrcující části svého bytového fondu, který na ně po revoluci převedl stát, velmi složité. Bohužel se nezdá, že by se v tomto ohledu měla situace v nejbližších letech zlepšit. Současná vláda totiž dosud nesestavila potřebné programy výstavby komunálních bytů, což považuji za jeden z největších dluhů této vlády.

Než ústy celebrit (počínaje prezidentem) začneme odsuzovat možná příliš sociálně inženýrskou praxi norských úřadů, pokud jde o odebírání dětí biologickým rodičům a jejich následné umístění do pěstounské péče, měli bychom si sami zamést před svým vlastním prahem.

V případě kauzy sourozenců Michálkových proto musím ocenit zdrženlivý postoj ministryně Marksové Tominové. Bylo by dobré, aby ministryní avizované důvěrné informace, které v případě této kauzy existují (a chápu, že je ministryně zveřejnit nechce a nemůže), byly pro potřeby rozjitřené české veřejnosti a stále aktivnějších českých celebrit, žíznících po vylepšení vlastní image, v plném rozsahu zveřejněny. A panu prezidentovi by ministryně Marksová Tominová informace mohla ze svých důvěrných zdrojů pošeptat.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …