Paroubek: Jen malí lidé mají malé cíle

27.03.2014 16:21

Krasoduchové v médiích jásají, že stát nevyhodí ze státního rozpočtu, no považte, celou miliardu, (podobnou částku stát ovšem vyhazuje např. na zbytečnou účast naší armády v Afghánistánu), na pořízení moderní infrastruktury na pozemku, kde poté soukromý investor a ne stát ze svých dvou až tří miliard vybuduje národní fotbalový stadion.

Paroubek: Jen malí lidé mají malé cíle
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Taková byla moje představa o smíšeném financování národního fotbalového stadionu, kterou jsem s představiteli Fotbalové asociace ČR projednával před volbami v roce 2006 a v roce 2010.

Chce to jen opravdu velmi malou maličkou představivost, aby duševní zrak každého nepříliš bystrého politika (třeba i předsedy vlády a ministra financí) či žurnalisty vykreslil, kolik firemní sektor i jednotlivci, a tedy republika, v daních mohou vydělat, pokud bychom jednou samostatně pořádali Mistrovství Evropy ve fotbale. Bylo by to nesporně několik miliard. A kolik desítek tisíc kluků by získalo vášnivý zájem o fotbal a o sport vůbec…

Potvrzuji to, co píší někteří novináři. Pokud bych se po volbách v roce 2006 stal znovu českým premiérem, národní fotbalový stadion by už stál.

Vypadá to však, že u nás nebude stát nejen národní fotbalový stadion, ale ani vynikající americká instituce Mayo clinic, o jejíž působení v Brně vláda pod mým vedením tak intenzivně usilovala, neboť se jedná o prestižní lékařské výzkumné a vzdělávací centrum, které mohlo pomoci dále pozvednout odbornou úroveň českého zdravotnictví.

Gratuluji všem hlupákům tohoto světa!

Jiří Paroubek, expremiér a lídr strany LEV 21 pro volby do EP

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce