Paroubek: Jiří Drahoš hlavním protikandidátem Zemana?

31.03.2017 4:29

Do prezidentského klání se vcelku stylově, oznámením kandidatury ve své rodné obci, Jablunkově, přihlásil bývalý předseda Akademie věd, Jiří Drahoš.

Paroubek: Jiří Drahoš hlavním protikandidátem Zemana?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Jiří Drahoš je určitě výtečný vědec, mimořádně slušný člověk a člověk vedený poctivou snahou sloužit své zemi. Je to však také člověk bez politických zkušeností, který jako manažer v čele významné státní instituce, kterou Akademie věd je, zrovna velký úspěch neměl.

Novináři se jej budou jistě často ptát, jak se mohlo stát, že se za léta jeho působení v čele Akademie povedlo tak snížit výdajové rámce rozpočtu Akademie. To určitě nebyla dobrá zpráva pro podporu vědy a výzkumu v naší zemi…

Jiří Drahoš se má možná větší šanci dostat se z komparzu protikandidátů Zemana na privilegovanější místo. Jeho podporu již deklarovaly některé politické strany stojící v pravém středu nebo ve středu politického spektra. Počínaje TOP 09 M. Kalouska, který téměř hýkal nadšením, ale také lidovci a vedle nich logicky také STAN.

Není to sice podpora, srovnatelná například s podporou, kterou může vygenerovat Babiš se svým hnutím ANO a s jeho podporou ve veřejnosti kolem 30 %, ale je to solidní podpora, která velmi pravděpodobně nebude stačit na vítězství, ale bude stačit na důstojné volební klání s M. Zemanem.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…