Paroubek: Kam to jde, vecpe Zeman kámoše

14.03.2015 18:15

Miloš Zeman má vskutku pozoruhodnou politickou vlastnost, tam kam to jde a má k dispozici více či méně vhodného kamaráda, tam se ve státním aparátu snaží do funkce svého kámoše nacpat.

Paroubek: Kam to jde, vecpe Zeman kámoše
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Jiří Rusnok nebyl kdysi špatným ministrem, ale byl špatným premiérem úřednické vlády bez důvěry poslanecké sněmovny. V řadě oblastí jeho vláda problémy po děsuplné Nečasově vládě ještě zkomplikovala.

Guvernér Singer udělal, v rámci měnové politiky, některá velmi kontroverzní rozhodnutí. To by ale neměl být důvod k tomu, aby jej nahradil diletant. Rozhodnutí vedení ČNB fakticky devalvovat českou měnu z listopadu 2013 je samozřejmě špatné, ale proevropská orientace Rusnoka sama o sobě není zárukou, že se ČNB bude chovat racionálněji a kompetentněji.

Myslím, že by Zeman měl uvažovat o některém skutečném odborníkovi z bankovního sektoru typu předchozího guvernéra Tůmy, anebo šéfa České spořitelny Kyselky. Kámošové s omezenými odbornými znalostmi mohou věci jen zkomplikovat.

Nerad bych se dožil toho, že po odchodu guvernéra Singera, který se ve většině jiných otázek, s výjimkou rozhodnutí o devalvaci, choval odborně způsobile, to bude horší.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.