Paroubek: Kandidáti na pražského primátora mohou být potěšeni. Blanka se bude otevírat až po volbách

01.10.2014 16:04

Česká média včera s velkou slávou ohlašovala, že 2. prosince bude otevřen tunel Blanka. Je sice marketingově povedené, že tunel se bude otevírat v den, kdy svůj svátek slaví právě Blanka, nicméně by bylo jistě lepší, kdyby se tento největší tunel v ČR měřící 6 382 m, za který město zaplatilo bez mála 37 miliard korun, otevřel ještě před volbami.

Paroubek: Kandidáti na pražského primátora mohou být potěšeni. Blanka se bude otevírat až po volbách
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Poté, co by s velkou pravděpodobností došlo k další pražské defenestraci, při které by občané vyházeli z oken pražské radní a současného pražského primátora Hudečka (TOP 09), by kandidáti na pražskou radnici byli nuceni krom nicneříkajících formulí veřejnosti také sdělit to, jak hodlají zajistit dostavbu vnitřního okruhu Prahy. Tedy jeho napojení na vnější okruh, bez kterého se dopravní situaci v hlavním městě, Blanka-neblanka, vůbec neuleví.

Dostavba vnitřního pražského okruhu bude stát zhruba 20 – 25 miliard korun, s diletantským vedením radnice pochopitelně ještě více. Kandidující strany by měly veřejnost informovat o tom, jak financování stavby okruhu zajistí. To jsou skutečné problémy hlavního města, nikoli například nutnost toho, zda radní budou mít bezpečnostní prověrky na stupni „důvěrné“, či nikoli, jak se nám nedávno snažila naznačit paní Krnáčová.

Otevření seriózního tématu, jakým je dostavba vnitřního pražského okruhu, se ale žádnému z kandidátů na pražského primátora vůbec nehodí. Musel by totiž opustit bezpečné vody nicneříkajících marketingových frází a už před volbami se před veřejnosti ukázat jako člověk, který o chodu města nemá ani ponětí.

Jiří Paroubek   

 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.