Paroubek: Kdo asi bude kupcem Thermalu?

05.06.2015 4:29

S kohortou svých věrných navštívil před časem A. Babiš hotel Thermal, aby pak mohl vést moudře opovržlivé řeči o tom, jak zbědovaně tento hotel vypadá…

Paroubek: Kdo asi bude kupcem Thermalu?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Přitom by měl spíš ocenit práci někdejšího hejtmana Karlovarského kraje J. Pavla, který měl v čele hotelu v posledních letech velmi slušné výsledky a činnost hotelu všestranně konsolidoval.

Babiš ovšem již tehdy přišel s myšlenkou na oddělení bazénu od zbytku hotelového komplexu a na prodej bazénu, s tím že ale nebude snadné najít pro bazén kupce.

Upřímně musím říci, že podle mého názoru rozhodně nejde jen o bazén, ale jde o velmi zajímavé místo s výhledem na panorama celého města.

V tomto případě se však A. Babiš jistě přesvědčí, že stát se nedá řídit jako firma. Neorganickému zásahu do panoramatu města se bude bránit nejen vedení Karlových Varů, ale budou se mu bránit také velmi živé občanské iniciativy ve městě. A to je dobře.

Jistě bychom se neradi dožili toho, aby se na místě dnešního bazénu, který je součástí zdařilého architektonického řešení celého hotelu, který kdysi navrhli manželé architekti Machoninovi, tyčila nějaká architektonická ohavnost.

O tom, že stát potřebuje peníze, nepochybuji. Ale nahrazovat výpadky ve výběru daní jednorázovými prodeji, v tomto případě skvostné parcely v Karlových Varech, je nepřijatelné.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…