Paroubek: Kdo chce politicky zničit Tescu Arnoštovou?

20.03.2015 8:36

Podle všeho již před sjezdem ČSSD „kdosi“ nabízel redakcím českých médií materiál dokladující údajně nepřiměřeně výhodný nákup pozemku za 1,5 milionu Kč Teskou Arnoštovou od restituenta na pražském Bohdalci v roce 2005.

Paroubek: Kdo chce politicky zničit Tescu Arnoštovou?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Celé „kauzy“ se nyní ujal v duchu svých nejlepších rudoprávnických tradic deník Právo. Osobně si sice nemyslím, že Teska Arnoštová je v současné době nějakým zvláštním přínosem pro ČSSD jako členka jejího vedení, ale jsem pro korektnost argumentace vůči ní. I z psaní Práva je naprosto zřejmé, že několik soudních instancí rozhodlo o tom, že T. Arnoštová, která je sama právničkou a její otec, jenž smlouvu s prodávajícím sestavoval, je právník, postupovali při koupi pozemku „lege artis“.
To, že je pozemek levnější, než jsou pozemky okolní, může vzbuzovat závist, ale to je tak všechno co může soudný a korektní komentátor v této věci projevit.

V tržní společnosti dohoda o ceně podléhá ujednání dvou stran a je věcí prodávajícího a kupujícího na jaké ceně se dohodnou. Tesca Arnoštová nekupovala pozemek od obce či od státu nebo jiné veřejné korporace, ale nakupovala pozemek od soukromého vlastníka. Takže o čem je vlastně diskuze.

Věřím, že Právo po dvou zveřejněných článcích o této „kauze“ naplnilo již zakázku objednatele nebo rozmar svého šéfredaktora, který možná nenávidí krásné dámy a celou věc již nechá plavat.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.