Paroubek: Kdo chce trápit Bakalu?

22.04.2017 20:39

Zdeněk Bakala, zkrachovalý spolumajitel OKD, který svou neúspěšnou a rozmařilou hospodářskou politikou přivedl tuto firmu zu grunt a tisíce rodin horníků do svízelné situace, se pro ostudu, kterou v této zemi zaznamenal, stáhl do Švýcarska.

Paroubek: Kdo chce trápit Bakalu?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Tam, ve svém fešáckém sídle na břehu Ženevského jezera, nedaleko Lausanne, v klidu Bakala utrácí své peníze, které "vydělal" vesměs v OKD. Podle odborných odhadů se jedná o 100–120 miliard korun, které získal vybrabčením této firmy.

Miliardář Krúpa ovšem po Bakalovi jde, a to je správné. Chce zaplatit horníkům z OKD cestu do Švýcarska, aby se podívali nejen na krásné prostředí a okolí Ženevského jezera a na tamní úžasnou přírodu a vinice, ale také aby udělali patřičný vyrvál před sídlem podařeného bankrotáře a soudem uznaného gaunera Zdeňka Bakaly.

Takovou akci je třeba jen přivítat. Možná, že by nebylo vůbec marné, kdyby se z toho stala celonárodní pouť, která by byla v pravidelných cyklech opakována, tak aby to bylo memento také pro další "dobráky", kteří by snad chtěli přistupovat k osudům pracujících ve své firmě stejně neodpovědně a bezohledně, jako to činil Z. Bakala.

Je potřeba ještě dodat, že Bakala měl po celou svou kariéru velké politické krytí (přátelé pravdy a lásky, pak Sobotka s Pokorný a po nich zejména K. Schwarzenberg a M. Kalousek z koalice ODS TOP 09 a VV, kterou v roce 2010 před volbami ukul). Po roce 2010 se sám Bakala chlubil, že to byl on, kdo vytvořil pravicovou koalici ODS-TOP 09 a Věcí veřejných, a zabránil tak mému příchodu k moci. To, co následovalo po volbách v roce 2010, byla skandální činnost pravicové vlády, která nakonec skončila ve strašlivých kotrmelcích v létě roku 2013, poté co policejní komando přišlo udělat pořádek na Úřad vlády a odvedlo v klepetech nejbližší spolupracovnici premiéra Nečase (ODS).

Od té doby se česká pravice nemůže vzpamatovat, a vlastně bychom za to mohli a měli poděkovat Zdeňku Bakalovi, který se tak silně přičinil, aby se neslavná koalice dostala v roce 2010 k moci…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…