Paroubek: Kdy se vyjádří k americké základně?

29.11.2016 14:39

Ministr obrany Stropnický se v Otázkách Václava Moravce střetl s předsedou KSČM V. Filipem. Oba dva politici se pochopitelně zcela rozcházeli v názorech na otázky české armády a obrany.

Paroubek: Kdy se vyjádří k americké základně?
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Ministr obrany Stropnický předvedl v nedělním pořadu V. Moravce jako šéf rezortu obrany značnou nekompetentnost, ale na druhou stranu, vzhledem ke svému někdejšímu angažmá herce, projevil jistou obratnost, když se zcela vyhnul některým kontroverzním tématům. A stejně tak se jim, jak jinak, vyhnul také moderátor V. Moravec. Kdyby chtěl pan moderátor ctít běžné západní mediální vzory, nejen evropské, ale zejména americké, tak by se M. Stropnického zeptal čistě teoreticky: „Dobře, pane Stropnický, řekněme že z USA přijde nabídka na vybudování americké vojenské základny na našem území. Jak budete postupovat? Co bude hnutí ANO, vy osobně a také pan Babiš prosazovat?“ U nás se však k takto ožehavému tématu samozřejmě nediskutuje.

Moravec mlčí a Stropnický se vyhýbá jakémukoli doteku této otázky. Jinak řečeno, celá věc je jasná. Chlapci z ANO i V. Moravec rozehrávají otázku vojenské základny u nás tak, aby to podle možnosti vydrželo až přes volby do sněmovny a pak, s bezpečnou pravicovou většinou, (jak oni předpokládají) bude instalaci americké vojenské základny na našem území už ve sněmovně velmi snadné prosadit.

Otázka cizí vojenské základny na našem území je však otázkou, o které by se měla vyjádřit celá politická scéna země, zejména ta parlamentní. A co jiného předložit k celostátnímu referendu k vyjádření všech voličů, než právě tuto otázku? Samozřejmě, že všichni si pamatují, že před osmi lety byly podle průzkumů veřejného mínění více než tři čtvrtiny českých občanů proti instalaci amerického radaru na našem území. Takže hnutí ANO a M. Stropnický dělají všechno proto, aby se o této otázce zatím nemluvilo a pak, po volbách, pokud se jim podaří vyřadit sociálnědemokratickou a komunistickou levici z jakéhokoli podílu na rozhodování v zemi, si udělají, co chtějí. Jde o to, abychom jim prostor pro to co nejvíce omezili…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…