Paroubek: Komik a jeho svět aneb hausnumera dr. Herzmanna

19.05.2014 17:57

Ihned po jeho zveřejnění jsem v obecné rovině kritizoval „průzkum“ veřejného mínění dr. Hezrmanna k volbám do EP. Vyzval jsem dr. Herzmanna, aby ihned zveřejnil metodu své práce. Pochopitelně tak z „dobrých“ důvodů neučinil. Proč?

Paroubek: Komik a jeho svět aneb hausnumera dr. Herzmanna
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

1) Respondentů, tedy těch, kteří odpověděli, že se voleb zúčastní, bylo pouhých 511. K tomu, aby byl jakýkoli výzkum reprezentativní, by však bylo potřeba zhruba jednou tolik respondentů (tedy 1 000).

2) Tento „průzkum“, jak nám dr. Herzmann říká: „…je nutné považovat za experiment. Jde o nově vyvinutou metodiku, jejíž přesnost a spolehlivost dosud nemohla být ověřena srovnáním se skutečnými volebními výsledky.“  Sám si tedy uvědomuje nízkou vypovídací schopnost svého „průzkumu“.
 
3) Polovina účastníků průzkumu byla prý oslovena telefonicky. Chtěl bych vidět a slyšet, jak tazatel do telefonu překoktává osmadvacet názvů kandidujících politických stran. To je samo o sobě velmi nepravděpodobné.
 Vznikly zcela pochybné „výsledky“, se kterými se však dr. Herzmannovi dostává široké publicity. Musím konstatovat, že je tak vcelku nechutně manipulováno s českou veřejností.

Komické je v průzkumu i to, že česká levice, která v zatím posledních volbách do EP v roce 2009 získala v souhrnu 38 % hlasů (a běžně má potenciál 46 – 47 % podpory), má podle dr. Herzmanna zhruba pouhých 25 % podpory.

Kam asi zmizeli dr. Herzmannovi levicoví voliči? Přeběhli snad k Top 09 či ANO, nebo dokonce k Úsvitu či ODS? To se mi zdá opravdu velmi nepravděpodobné.
 
Jiří Paroubek, expremiér a lídr strany LEV 21 při volbách do EP

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.