Paroubek (LEV 21): Je zřejmě smutné být zaměstnancem Z. Bakaly

03.10.2014 20:00

Jindřichu Šídlovi nezávidím. Má lehké novinářské pero a občas ho docela rád čtu. Ale je zaměstnancem soudem uznaného gaunera a skorobankrotáře Z. Bakaly, jenž se po volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2010 veřejně chlubil, že jsem se díky němu nestal premiérem.

Paroubek (LEV 21): Je zřejmě smutné být zaměstnancem Z. Bakaly
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Velmi štědře, téměř 30 miliony korun, sponzoroval tři budoucí vládní strany, TOP 09, ODS a také zcela provařenou stranu Věci veřejné. Gratuluji. Premiérem jsem se nestal a v čele vlády stanuli lidé, jako je Nečas, jehož politická mise se bude ještě pár let protřepávat u českých soudů, M. Kalousek, který svými „promyšlenými kroky“ úspěšně ruinoval českou ekonomiku, a podivná politická zjevení typu V. Bárty a R. Johna.

Ale hlavně, že pan miliardář Bakala má dnes 44 000 bytů OKD bezpečně ve svém portfoliu, bere na ně úvěry a „právem“ očekává od pánů Babiše a Sobotky, že mu jeho vydržený majetek, jenž přislíbil výhodně prodat mezi lidi – nájemníky bytů – beze všeho ponechají.

Protože praktiky Z. Bakaly veřejně kritizuji a veřejně na odvrácenou tvář sponzora knihovny V. Havla a majitele mediálního iméria upozorňuji, čas od času se o sobě v Hospodářských novinách (anebo například v Ekonomu) dočtu nějakou hloupost.

Nemyslím si sice, že tato média bere mnoho lidí vážně, ale přeci jen. Nedávno jsem se přes svého právníka ohradil proti lživým tvrzením na stránkách týdeníku Ekonom, která mi dávala za vinu (ne)čerpání peněz z evropských fondů na finanční perspektivu 2007–2013. Protože jsem v té době nebyl předseda vlády, skutečně si za chyby při čerpání odpovědný nepřipadám.

Dnes pro změnu „mstil“ Z. Bakalu na stránkách HN J. Šídlo, jenž píše o pražském primátorovi T. Hudečkovi, jehož odborná a politická kompetence se rovnají kompetenci Včelky Máji, a při té příležitosti též uvádí: „Dost to připomíná památné scény z kampaně roku 2006, kdy tehdejší šéf ČEZ Martin Roman doprovázel na turné po severních Čechách premiéra a předsedu ČSSD J. Paroubka…“ Přiznám se, že už mi z hlavy téměř vypadalo, že když jsem by premiérem ČR, navštívil jsem v rámci volební kampaně jednu ze severočeských elektráren a management ČEZu při té příležitosti seznámil s energetickou koncepcí ČSSD. Pokud pan Šídlo píše „doprovázel na turné,“ vypadá to, jako kdyby šéf ČEZu Roman se mnou navštívil desítky předvolebních akcí ČSSD. Tak tomu tedy skutečně, ale skutečně nebylo. Pokud si dobře pamatuji, tak se po mé tehdejší návštěvě elektrárny čílil pouze jeden člověk – tehdejší předseda ODS M. Topolánek. A teď po osmi letech na toto téma vymyslel příběh, který se nekonal, J. Šídlo. Gratuluji.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…