Paroubek (LEV 21): Ministr Prachař svými kroky dále podporuje personální rozklad ŘSD

30.09.2014 19:12

Ministr dopravy Prachař nejprve veřejnosti slíbil, že do 10. září bude známý nový šéf ŘSD, dnes se ale v médiích objevila informace o tom, že toto výběrové řízení zrušil, a tak tuto nejdůležitější státní investiční agenturu nadále povede S. Křítková, jíž by podle zpráv měla nově ohlídat. ještě pětičlenná Správní rada.

Paroubek (LEV 21): Ministr Prachař svými kroky dále podporuje personální rozklad ŘSD
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Ministr Prachař, tato manažerská supernova vytažená z kouzelnického klobouku A. Babiše, je nejslabším ministrem Sobotkova kabinetu a svými kroky nepřestává udivovat. Jeden den se dozvíme, že ministerstvo dopravy udělilo společnosti AWT vlastněné miliardářem a téměřbankrotářem Bakalou výjimku na přepravu vysoce nebezpečného hořlavého fosforu ve vagonech, které nesplňují požadované bezpečnostní normy, další den přijde ministr Prachař s tím, že zruší výběrové řízení na ředitele ŘSD a usnadní tím pokračování personálního rozkladu této organizace.

V souvislosti s touto informací se objevila i domněnka, že výběrové řízení na post šéfa ŘSD bylo zrušeno na příkaz A. Babiše, jenž chce nového ředitele vybrat až podle výsledku nadcházejících senátních a komunálních voleb. Jisté je, že se změnou na postu ministra dopravy by B. Sobotka otálet neměl.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích