Paroubek: M. Zeman trpí výběrovou ztrátou paměti

10.03.2015 10:48

Prezident Miloš Zeman nařkl Bohuslava Sobotku ze lži a z poškozování sociální demokracie. Jako obvykle trpí výběrovou ztrátou paměti.

Paroubek: M. Zeman trpí výběrovou ztrátou paměti
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

B. Sobotka zmínil ve své zprávě pro sjezd Zemanovy „zásluhy“, například na ustavení Topolánkovy vlády v lednu 2007 s tím, že Melčák s Pohankou byli řízeni při podpoře Topolánkovy vlády M. Zemanem.  Jsou zkrátka fakta, která nemá smysl zpochybňovat a jistě to nebude činit ani M. Zeman. Pokud se prezident vyjádřil o své podpoře ČSSD před sněmovními volbami v roce 2006, je to i není pravda.

M. Zeman skutečně v některých krajích autobusem jezdil. Opomenu, že jsem si v jednu chvíli myslel, s ohledem na objemy konzumace tvrdého alkoholu, že snad autobus se Zemanem jezdí na alkohol.  V některých krajích Zeman tedy skutečně ČSSD pomohl, ale v jiných krajích, tam kde v čele kandidátek byli „královrazi“- ti, kteří ho nepodpořili v prezidentské volbě,  nezapomněl  je několik týdnů před volbami do sněmovny v médiích napadat. Kdyby prezident  Zeman nedával tak najevo svou žízeň po pomstě pár týdnů před volbami, zcela nepochybně by levice uhrála jiný volební výsledek nežli remízu.

Připomínám, že jsem odpovědnost  za sociální demokracii převzal v dubnu 2005, kdy jsem se stal předsedou české vlády. Tehdy byla ČSSD na 10 %, což bylo zásluhou neschopného předsedy vlády Špidly a také kauzy premiéra S. Grosse. Lví podíl však na tehdejším rozvratu sociální demokracie měl i M. Zeman se svými lidmi. Za nepodporu v prezidentské volbě si hluboké ponížení vyléval na svých politických oponentech v sociální demokracii a tím tuto stranu srážel. Tehdejšími oficiálními činiteli ČSSD dovedli způsobit 13 měsíců před volbami oněch 10 % volebních preferencí této strany.

Doporučoval bych Miloši Zemanovi při čtení Sobotkovy zprávy, zejména  těch míst,  kde se o něm v celku objektivně píše, aby přemýšlel například o objímání stromů na Vysočině. Zkrátka být na jeho místě, tak jsem ticho.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…