Paroubek: Ministerstvo obrany v laufu

11.07.2017 8:35

Prakticky obden se z médií dovídáme o dalších a dalších zbytečných nákupech vojenské techniky, materiálů či zbraňových systémů ministerstvem obrany. Včera vláda projednávala informaci o nákupu 16 nových raketometů RBS-70NG švédského výrobce Saab Dynamics AB za bratru 1 miliardu korun bez DPH.

Paroubek: Ministerstvo obrany v laufu
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Tyto raketomety s raketami krátkého doletu mají dosah 5 až 10 kilometrů. Jsou určeny k ničení vrtulníků či letadel, ale také střel s plochou dráhou letu a klouzavých pum. Proti komu vlastně mohou být prakticky použity? Eventuelní teroristé přeci ani helikoptérami nebo raketami s plochou dráhou letu nedisponují. Je to zkrátka jen další vyhazování peněz daňových poplatníků, abychom udělali dobře zahraničním výrobcům zbraní a zvýšili životní úroveň některých zainteresovaných politiků a vysokých státních úředníků.

Záminkou je „přání či požadavek“ amerického prezidenta Donalda Trumpa na dramatické navýšení vojenských rozpočtů až na 2 procenta HDP. V českých podmínkách by to znamenalo jít z dnešních 52 miliard korun na téměř dvojnásobek vojenských výdajů. Zbytečnost takovýchto výdajů je zřejmá, jde jen o další vyhazování peněz ministerstvem obrany a českou armádou.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…