Paroubek: Ministři vlády „reforem a úspor“ na ministerstvech úsporně nehospodařili

14.07.2014 15:35

Ministři ČSSD zveřejnili výsledky auditů na „svých“ ministerstvech. Předchozím vládám „reforem“ a „úspor“ se dle výsledků auditů na ministerstvu práce a sociálních věcí, průmyslu a obchodu, zdravotnictví a školství podařilo vyházet dvě miliardy korun, což ale podle premiéra nebude ještě konečné číslo.

Paroubek: Ministři vlády „reforem a úspor“ na ministerstvech úsporně nehospodařili
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Věru příkladné šetření. Polovinu z těchto dvou miliard zvládlo proplýtvat za IT zakázky ministerstvo práce a sociálních věcí za vedení jednoho nejhlasitějších harpagonů Nečasovy vlády J. Drábka.

Obecně nejvíce potíží odhalil audit právě v oblasti IT zakázek. Výsledky auditů tedy hovoří zcela jasně o tom, že oblast IT se stává zlatým dolem korupce. Vláda by měla velmi rychle tuto tristní situaci v oblasti IT řešit, aby v budoucnu již k podobným excesům docházet nemohlo.

Dalším velmi problematickým místem, kudy „spořivým“ vládám odtékaly peníze, byly nemovitosti. (Teď nemám na mysli církevní restituce, což je jistě největším plýtváním a největší korupční akcí Nečasovy vlády, a možná všech polistopadových vlád.)  Ministerstva plýtvala v oblasti prodejů, nákupů i pronájmů nemovitostí. A to přes to, že zde v roce 2012 vznikl Centrální registr administrativních budov, který ovšem Nečasova vláda, soustředěná na „úsporné kamikadze“ ve všech oblastech, nedovedla uvést do funkčního chodu.

Výsledky auditů jsou zcela tristní a vláda by měla najít jmenovité viníky těchto skandálních tunelů veřejných prostředků a vyvodit pro ně z této situace jasné důsledky. Předseda vlády B. Sobotka by měl také co nejdříve vystoupit s programem, jak nehospodárnému zacházení s veřejnými prostředky na ministerstvech zabránit.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…