Paroubek: Ministryně předvádí přehlídku neschopnosti

16.08.2015 11:41

Není snad oblast, kde by se ministryni pro místní rozvoj K. Šlechtové dařilo. Jako administrátorka evropských fondů, což je funkce, kterou vykonává zhruba rok, jen konstatuje, kolik desítek miliard korun se z bývalé finanční perspektivy let 2007–2013 nevyčerpá.

Paroubek: Ministryně předvádí přehlídku neschopnosti
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Můj souhrnný odhad je sto miliard korun. I když za neschopnost čerpání může především Nečasova a Topolánkova vláda, ministryně Šlechtová předvedla ve své funkci pouze koncert bezradnosti, ve kterém jednou za čtvrt roku konstatuje výsledky, které jsou stále horší a horší.

To, co předvádí s novelou zákona o veřejných zakázkách, svědčí o tom, že vlastně vůbec nepochopila, o co jde. Z vlastní zkušenosti vím, protože pod mým vedením MMR v roce 2004-2005 zákon o veřejných zakázkách zpracovalo a předložilo do parlamentního projednávání, že to není snadné. Ale tou první podmínkou k tomu, aby návrh zákona o veřejných zakázkách vůbec mohl vzniknout, je tým prvotřídních právníků na ministerstvu. Třeba sestavený pouze ad hoc pro účel zpracování tohoto návrhu zákona a jeho obhajoby.  Pokud jsem si všiml, ministryně Šlechtová žádným takovým týmem vynikajících právníků nedisponuje.

Externisté mohou s ministerstvem předlohu zákona konzultovat, ale nemohou ji za něj vytvářet. Jde o naprosté selhání ministryně pro místní rozvoj. Čím dříve to A. Babiš s B. Sobotkou pochopí a vymění ji za zkušeného odborníka, který bude rozumět také dalším klíčovým oblastem práce ministerstva, tj. cestovnímu ruchu, tím lépe.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…