Paroubek (NS-LEV 21): Nepochopitelná politika Západu

17.06.2014 22:30

Česká média dnes na situaci v Iráku, kde se islámští radikálové stále přibližují k Bagdádu, zaujalo ponejvíce to, jak se podepíše na cenách ropy. Zajímavější je ovšem sledovat to, čemu se česká média snaží vyhýbat: nepochopitelnou politiku Západu na celém Středním východě a v oblasti Perského zálivu.

Paroubek (NS-LEV 21): Nepochopitelná politika Západu
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Ve své nenávisti proti Bašáru Asadovi Západ podporoval a stále, i přes to, že se současný nábožensky tolerantní režim v Sýrii těší podpoře naprosté většiny tamních obyvatel, podporuje syrskou „opozici“, kterou i vyzbrojil moderními zbraněmi. Ty teď, zdá se, jsou radikálními islamisty používány i v Iráku. ISIS se už zřejmě stala nejbohatší teroristickou organizací světa. Podle vysokého zpravodajského důstojníka měla organizace před dobytím Mosulu 875 milionů dolarů, nyní má k dispozici dalších 1,5 miliardy dolarů. 

Spojené státy vysílají do Iráku údajně k ochraně své ambasády 275 vojáků. K ochraně civilistů by ovšem Západ měl hlavně revidovat svůj postoj oblastem Středního východu a Perského zálivu a začít výrazně podporovat legitimně zvolenou iráckou vládu. A naprosto přehodnotit svůj postoj k legitimně zvolené vládě v Sýrii.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…