Paroubek (NS-LEV 21): Personální limity hnutí ANO

20.08.2014 20:33

Hnutí ANO nás před volbami, ale i dlouhou dobu po volbách ujišťovalo, že bude k řízení státu přistupovat manažersky a profesionálně. Jedním z největších dlouhodobých problémů vládní administrativy je rozklad investiční činnosti, ke kterému došlo za působení předchozích pravicových vlád, zejména díky působení ministrů dopravy Bárty, Dobeše i Stanjury.

Paroubek (NS-LEV 21): Personální limity hnutí ANO
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Nynější ministr dopravy Prachař přišel do vlády jako velká manažerská hvězda objevená přímo šéfem hnutí ANO A. Babišem. Jaké jsou ale prozatímní výsledky této manažerské superstar? Za prvé se Prachařovi nepodařilo změnit ani stabilizovat situaci na zcela destabilizovaném ministerstvu dopravy. Za druhé se mu nezdařilo uspokojivým způsobem vyřešit personální situaci ve vedení Ředitelství silnic a dálnic, tedy pro ministerstvo dopravy ve zcela klíčové instituci. A za třetí se, zdá se, současnému ministru dopravy Prachařovi nepodařilo vybrat vhodnou osobu do vedení Českých drah, neboť i zde se objevily vážné spekulace ohledně odvolání nedávno jmenovaného ředitele D. Kurucze.

To vše svědčí o něčem zcela jiném, než je manažerská a profesionální schopnost ministra Prachaře. Pokud se panu ministrovi zmíněné tři záležitosti nepodaří změnit do konce letošního roku, měl by se poohlédnout po nějakém klidnějším zaměstnání a A. Babiš zase po jiném a schopnějším „profíkovi“, který bude „makat“.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21  

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

reklama

autor: NS - LEV 21

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.