Paroubek (NS-LEV 21): Pro stranu LEV 21 byl výsledek voleb do EP neúspěchem

26.05.2014 19:58

Již v sobotu, těsně po uzavření volebních místností, jsem o tom, i s provedením podrobné analýzy příčin tohoto nízkého výsledku, vedení strany informoval.

Paroubek (NS-LEV 21):  Pro stranu LEV 21 byl výsledek voleb do EP neúspěchem
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Hlavní vnější příčinou volebního výsledku strany LEV 21 bylo nepřipuštění strany do předvolebních debat. Tedy její nevýběr mezi tucet stran, jež se na základě velmi kontroverzní metody agentur pro výzkum veřejného mínění (STEM a Median), stanovením „volebního potenciálu“, zúčastnily závěrečných debat. Tyto „výzkumy“ marginalizovaly volební výsledek strany LEV 21. (Analýza viz podrobněji již v mém pátečním článku „Kulisy české demokracie opadaly“ uveřejněném na serveru Vaše věc.)

Ihned po zveřejnění výsledků „průzkumu“ v závěru dubna jsem byl připraven na protest stáhnout kandidátku strany LEV 21. Nemá smysl účastnit se volební soutěže, která není demokratická. Neučinil jsem tak jenom proto, že jsem bral ohled na naše sponzory, a také proto, že jsem chtěl využít volební kampaně ke zviditelnění strany. To vidím jako důležitou věc před podzimními volbami, jichž se strana LEV 21 zúčastní.

Výsledek voleb v ČR je debaklem stran jak tradiční levice (ztráta čtyř mandátů), tak tradiční pravice (ztráta tří mandátů). Spokojeni s posílením svých pozic z minulých voleb mohou být z parlamentních stran pouze středoví lidovci, kteří si polepšili o jedno křeslo. Vítězem voleb se mohou po právu cítit jen euroskeptičtí Svobodní. (S jedním mandátem budou ovšem v EP pouze okrajovou silou.) Vítěz voleb – hnutí ANO – je ovšem s 16 % hlasů králem ne jednookým, ale přímo slepým.

Prohrou celé české politické parlamentní elity je volební účast 18,2 %. Lidé mají pocit, že nemohou ve volbách nejen nic vyřešit, ale vlastně nemohou ani nic ovlivnit. Volby neměly, přičiněním parlamentních stran a velké části médií vč. ČT, ani žádné nosné a pro lidi pochopitelné téma. Ukázal se tak další pokles důvěry lidí v politiku i politiky.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…