Paroubek: NWR ve stavu klinické smrti

04.08.2014 20:58

V médiích už se objevují informace o blížícím se bankrotu NWR. Agentura Standard & Poor snížila v pátek po uzavření burzy své hodnocení společnosti do úpadkového pásma SD. Společnost podle agentury není schopna splácet část svého dluhu.

Paroubek: NWR ve stavu klinické smrti
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Akcie, které se na pražské burze začaly prodávat za 425,83 korun (5. 5. 2008) a jejichž maximem byla cena 622,10 korun (20. 6. 2008), se nyní prodávají po 2,20 Kč za kus. Podle analytiků firmy Patria Finance je, i vzhledem chystané emisi více než 5 miliard akcií, reálná hodnota jedné akcie NWR 0,25 Kč. Za jeden rohlík máme tedy šest akcií Bakalovy společnosti.

Je zcela očividné, že mohutná opora sil pravdy a lásky vede společnost NWR k nezadržitelnému bankrotu se všemi jeho důsledky pro zaměstnance společnosti, hlavně horníky, a potažmo i pro celý Moravskoslezský kraj. Nájemníci 44 000 bytů OKD mohou být nyní rádi pouze za jediné: A to, že akcie bytů nebyly upsány na burze.

V souvislosti se situací těžební společnosti je nasnadě otázka na podmínky, za kterých byla privatizována společnost OKD, která se právě díky privatizaci dostala do rukou Z. Bakaly a jeho společníků. A stále je zde otázka po tom, co již naznačil ministr průmyslu a obchodu Mládek: Bude stát uvažovat o odkupu OKD? A za jakých podmínek? Opět jednostranně výhodných pro „známého filantropa“ a konstruktéra Nečasovy vládní koalice Z. Bakalu? (Nemělo by být zapomenuto, že před volbami do Sněmovny v květnu 2010 Z. Bakala vysponzoroval ODS, TOP 09 a VV částkou blížící se 30 milionům korun.)

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…