Paroubek: Německá kancléřka v Pekingu

18.06.2016 10:09

Když jsem v týdnu pročítal německé servery – konkrétně web časopisu Der Spiegel – k svému překvapení jsem zjistil, že kancléřka Merkelová právě odcestovala do Pekingu, spolu s šesti svými ministerskými kolegy z vlády, aby hovořila s představiteli Číny o dalším prohloubení spolupráce.

Paroubek: Německá kancléřka v Pekingu
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

V Berlíně ani v jiných německých městech se nedemonstruje proti tomuto záměru vlády a kancléřka i Číňané dávají najevo, že se jim jedná o skutečnou strategickou spolupráci obou zemí i ve vztahu k třetím zemím. Záměrem německé vlády a německého průmyslu je spojit své vynikající moderní technologie s čínským kapitálem a vlivem v Africe a v Asii a proniknout větší měrou na tyto trhy. V pondělí bylo v rámci této návštěvy podepsáno 24 německo-čínských dohod o rozvoji spolupráce a hodnota obchodních kontraktů dosahuje 73,8 miliardy korun.

Z toho může mít konkrétní prospěch i český průmysl, protože jeho významná část je subdodavatelskou a dodavatelskou bází německých firem. A snad se dočkáme také doby, kdy k nám budou přicházet opravdu velcí čínští investoři, kteří si z Česka vytvoří základnu pro svou kooperaci s německými firmami.

 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Šalomoun: Odbouráváme zatěžující povinnosti, které ubírají čas i energii

14:04 Ministr Šalomoun: Odbouráváme zatěžující povinnosti, které ubírají čas i energii

Ministr pro legislativu a předseda Legislativní rady vlády Michal Šalomoun na vládě představil již t…