Paroubek: Nesmyslné zahraniční armádní mise

19.06.2015 13:51

Poslanecká sněmovna na základě zprávy ministra zahraničí a s podporou pětatřiceti poslanců sociální demokracie rozhodla, že Armáda ČR bude moci další dva roky pokračovat v nesmyslné misi v Mali, která český státní rozpočet, a tedy daňové poplatníky, ročně stojí stovky milionů.

Paroubek: Nesmyslné zahraniční armádní mise
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Připomeňme si, že problém s islamisty v Mali vznikl poté co Západ, tedy hlavně Velká Británie a Francie, s požehnáním USA, připravily pád libyjského diktátora Kaddáfího. Kaddáfí sice byl diktátorem, ale v posledních letech své vlády plně spolupracoval se Západem a zajišťoval Libyjcům (přes zřejmé kořistění jeho rodinného klamu ze státního rozpočtu) slušnou životní úroveň a úroveň zdravotní péče a vzdělání.

Libye se po jeho pádu vnořila do chaosu a výsledkem jsou jednak vlny uprchlíků, plavících se z libyjských přístavů ke břehům Evropy, a také to, že islamisté začali operovat v do té doby klidné africké zemi – v Mali.

ČR tak na svých bedrech ponese finanční zátěž vyplývající z problémů, které byly v Libyi vytvořeny některými evropskými velmocemi…

Čeští vojáci půjdou na území, kde je situace velmi nejistá

Pokud jde o misi na Golanech, kterou včera sněmovna také schválila, půjdou čeští vojáci na území, kde je situace velmi nejistá a kde se mnohou dostat do mlýnice mezi Izrael a vojska Islámského státu. Menší část této syrské hranice s Izraelem zatím ovládá Asadova armáda a větší část pak teroristická organizace An-Nusra, syrská odnož Al-Kajidy. S frontou An-Nusra má ovšem Izrael překvapivě dobré vztahy.

Pokud budou z úpatí Golan Asadova armáda i An-Nusra vytlačeny Islámským státem, budou vojáci české armády ve velmi nebezpečném pásmu na dostřel zbraní islamistických fanatiků.

Je třeba ještě dodat, že většina levicových voličů vojenské mise české armády nepodporuje a že je to pro ně důležitá referenční informace o tom, koho ve volbách volit…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.