Paroubek: Novotného sjezdová zpráva pro Sobotku

03.03.2015 16:32

Bohuslav Sobotka se před sjezdem sociální demokracie ostře vyjádřil proti kritice šéfa ANO A. Babiše, dále M. Haška i prezidenta Zemana ze snah poškodit soc. demokracii.

Paroubek: Novotného sjezdová zpráva pro Sobotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Autorem zpráv předsedů (ČSSD) pro sjezdy bývá většinou Ota Novotný, který je poradcem již několikátého předsedy.  Já osobně jsem bral O. Novotného vždy jako nutné zlo, protože jsem znal jeho osobní mstivost a charakter, který je opakem velkorysosti.  Bohužel B. Sobotka ve své zprávě pro delegáty sjezdu (přesněji v Novotného zprávě) přebírá některé nenávistné útoky. Místo aby ve své pozici předsedy strany a premiéra projevil velkorysost.

Čemu pomohou útoky na tzv. druhé centrum ve straně, tedy Haška, Škromacha a Tejce?  Pragmatický Sobotka si myslí a zřejmě oprávněně, že podobný útok zamezí úspěchu kandidatury těchto lidí na místopředsedy (ČSSD). Jinak řečeno Sobotka chce mít jednobarevné vedení, ve kterém nebude nikdo, kdo by jej byl schopen v dohledné době nahradit (snad s výjimkou Chovance).

Připomenutí Zemanova podílu na vzniku Topolánkovy vlády začátkem roku 2007 prostřednictvím dua Melčák, Pohanka je jistě jenom faktem a zůstává otázkou, zda takový fakt o prezidentu republiky patří do sjezdové zprávy.  O. Novotný si nemůže pomoci.  Každý soudný delegát sjezdu (ČSSD) ví o tom, co se při vzniku Topolánkovy vlády stalo, stejně tak jakou úlohu sehrála Zemanova (SPOZ) před volbami do sněmovny v roce 2010. Dával bych přednost necenit vzájemně na sebe zuby, tedy Sobotka na Zemana a opačně.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.