Paroubek: OKD docházejí finance

13.08.2016 20:19

Správce konkurzní podstaty se musel rozhodnout o tom, zda OKD pošle do konkurzu, anebo zda OKD bude procházet restrukturalizací.

Paroubek: OKD docházejí finance
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Jsou to smutné vyhlídky pro někdejší majetek podnikatelské hvězdy pravdy a lásky, Z. Bakaly… Bakala však po „dobře vykonaném díle“ odpočívá se svou rodinou na břehu Ženevského jezera, nedaleko Lausanne a dělá, že se ho věc vůbec netýká…

Samozřejmě se Bakala z OKD včas stačil evakuovat, tak aby jej nedej bože snad OKD ještě něco nestálo, když už se mu z něj podařilo v průběhu 11 let vytahat nějakých 100 – 120 miliard korun.

Přes velké ujišťování veřejnosti ze strany managementu OKD proběhly červencové výplaty, bohužel, tak, že ne všichni zaměstnanci dostali plné mzdy. To v podniku samozřejmě povede k nervozitě a vytvoří nepříjemnou politickou situaci před krajskými a senátními volbami, a to nejen v Moravskoslezském kraji.

Když ministerstvo financí rozhodovalo o poskytnutí půjčky OKD, trvalo na částce 700 milionů korun, což je částka, která ovšem velmi pravděpodobně bude znamenat, že nemusí být nejen na zářijové, ale už také ani na srpnové výplaty. Kalkulace Babiše je tedy politická a jasná.

Jde o to, aby 12 tisíc zaměstnanců OKD a navazující desetitisíce zaměstnanců závislých firem na OKD pocítily dobrodiní politiky B. Sobotky ještě těsně před volbami.

To bude samozřejmě bomba, která dopadne do veřejného mínění v Moravskoslezském kraji a opět se bude hovořit o tom, kdo že to tak krásně zkazil privatizaci minoritního podílu OKD v roce 2004… Vyjde z toho samozřejmě jediný člověk, a tím je B. Sobotka. Z. Bakala, který Sobotku prostřednictvím společného kamaráda R. Pokorného do celé věci navezl, je už jaksi mimo a tváří se, jakoby se ho to netýkalo…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…