Paroubek: Porošenko slibuje nesplnitelné

05.01.2015 12:47

Ukrajinský prezident Porošenko uvedl, že jeho země vyhraje válku a pak spustí reformy.

Paroubek: Porošenko slibuje nesplnitelné
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Je však zcela nepochybné, že reformy by Ukrajina měla zahájit neprodleně a její představitelé by měli připravit a veřejně prezentovat především plán, jak ukrajinskou oligarchii odstavit od státního rozpočtu, ze kterého může zatím za pomoci svých politických nohsledů nerušeně odsávat peníze. V tomto ohledu se totiž zatím zdá, že Porošenko slibuje nesplnitelné.

Podle ukrajinských vrcholných představitelů má také Ukrajina, dosud závislá jak na ruském plynu, tak na ruském jaderném materiálu, od letošního roku nakupovat jaderné palivo od americko-japonské společnosti Westinghouse. Stejnou možnost měl před časem také český ČEZ, který od splečnosti Westinghouse odebíral palivo za výrazně horších ekonomických podmínek a v horší kvalitě než potom od rusů.

Zvláště v případě Ukrajiny, která stojí oběma nohama ve státním bankrotu, by bylo nanejvýš vhodné, aby ti, kdo jsou zodpovědní za výběr dodavatele jaderného paliva, zvažovali každý dolar a vybrali toho dodavatele, jehož nabídka bude výhodnější. |Je jasné, že se tak v tomto případě nestalo a i to je důkazem obrovské míry oligarchizace na Ukrajině. A tato oligarchizace je první věcí, na níž by se měli prezident a nová vláda zaměřit.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace