Paroubek: Porošenkova zaslepenost proti Rusku nezná mezí

24.11.2015 11:41

Kyjevská vláda, v první řadě P. Porošenko a A. Jaceňuk, se stále snaží o komplikaci vztahů s Ruskem a pokouší se tak vlastně vmanipulovat Západ k tomu, aby zaujímal protiruská stanoviska.

Paroubek: Porošenkova zaslepenost proti Rusku nezná mezí
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Tu jsou to do vzduchu vyhozená elektrická vedení, tak aby byla zamezená dodávka elektrické energie z Ukrajiny pro 2,2 miliony obyvatel Krymu, tu něco jiného. Ale vrcholné číslo předvedl prezident Porošenko, když poděkoval pobaltským zemím za to, že se nehodlají solidarizovat s Ruskem při útoku na Islámský stát.

Takové stanovisko svou zaslepeností opravdu nezná mezí. Mohu chápat historické zkušenosti pobaltských států se Stalinovým Ruskem a koneckonců i Ukrajinců se Sovětským svazem, ale v minulosti se žít nedá, a v nenávisti už vůbec ne…

Zdá se, že Rusko může být rozhodující silou v ataku vedeného všemi rozumnými státy světa vůči Islámskému státu v Sýrii a Iráku. Američané a obecně Západ, syrskou krizi a narůstající vliv Islámského státu v Sýrii a v Iráku prostě nevyřešili, a je potřeba nějaké jiné efektivní řešení. To jiné efektivní řešení je rozumné spojení sil velmocí Západu i Východu k likvidaci teroristické organizace Islámský stát.

Pokud to někomu vadí a vidí jako nepříjemné doprovodné účinky, které to bude mít na znovuobnovení pozice Ruska například v mezinárodních institucích Západu (německý ministr zahraničí již hovoří o potřebě obnovy členství Ruska v G8), neměli bychom mít radost.

Je potřeba zmírnit napětí ve východní Evropě, a tedy i v Evropě jako celku. Je potřeba zvýšit účinnost boje proti Islámskému státu a zastavit příval uprchlíků do Evropy. A to jsou do značné míry spojité nádoby.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…