Paroubek: Poslanci by měli zkrotit sny o zvýšení svých platů o více než 14 %

24.11.2014 12:09

Rozpočtový výbor sněmovny navrhl, aby se pro příští rok platy poslanců zvýšily o 7 454 korun, tedy o 14,4 %. V úvodu diskusí o zvýšení poslaneckých platů byla přitom řeč o symbolickém navýšení ve výši jednoho procenta…

Paroubek: Poslanci by měli zkrotit sny o zvýšení svých platů o více než 14 %
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Návrh rozpočtového výboru sice 14,4 krát převyšuje původní nápad, ale předsedové jednotlivých poslaneckých klubů se shodují v tom, že je třeba, aby zákon upravující poslanecké platy do konce roku prošel legislativním procesem, jinak platy ústavních činitelů od ledna vzrostou o 26 %.

Státním zaměstnancům od ledna příštího roku po dlouhé odmlce způsobené „úspornou“ politikou předchozích pravicových vlád vzrostou platy o 3,5 %. Předseda vlády B. Sobotka navrhuje, aby o stejnou procentní část vzrostly také platy ústavních činitelů. To je podle mého rozumný postoj. Není absolutně žádný důvod k tomu, aby poslancům, senátorům a soudcům vzrostl plat více než ostatním veřejným zaměstnancům.

Poslanci by se podle mého měli vrátit k realitě, přestat veřejnost balamutit tím, že když si neschválí růst platů o 14,4 %, vzroste jim o 26 %, a schválit zvýšení svých platů maximálně ve výši 3,5 %, jak prosazuje B. Sobotka.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce